Preko 5000 sudionika 19. Terry Fox Runa

Središnje događanje humanitarne akcije Terry Fox Run (19. po redu u Hrvatskoj) održano je na zagrebačkom jezeru Jarun.Poznatu međunarodnu akciju, koja je u proteklih 18 godina okupila više od 100.000 sudionika u Hrvatskoj, trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla te kupnjom majica s vizualom akcije podržalo je više od 5000 građana.

Znak za početak utrke dao je prof dr. sc. Vili Beroš, pomoćnik ministra zdravstva, a okupljene su na Jarunu, među ostalima, pozdravili Emily Nicholson, otpravnica poslova pri kanadskom veleposlanstvu i prof. dr. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Posjetitelji su mogli kupiti majice s vizualom akcije za 50 kuna, pratiti zabavno-glazbeni program Enter Zagreba te nastup zbora Zagrepčanke i dečki. Osim u poznatim štruklama hotela Esplanade Zagreb te kanadskim palačinkama s javorovim sirupom po prigodnoj cijeni od 10 kuna, moglo se uživati i u brojnim drugim atraktivnostima na štandovima donatora.

Cilj je utrke Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te pomoć oboljelima od te opake bolesti, a dosad je prikupljeno više od 6,3 milijuna kuna. Cjelokupni iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja donirat će se Institutu Ruđer Bošković u svrhu daljnjeg istraživanja raka.

M. V.Tagged: , , , , , , , , ,