Premiere: Crno-bijele fotografije Marijane Marinović

U četvrtak, 10. kolovoza (21.30 sati) u Ljetnom kinu Supetar bit će otvorenje humanitarne izložbe ‘Premiere’ autorice Marijane Marinović.Njezina četvrta samostalna izložba crno-bijelih portreta filmskih zvijezda održava se na večeri otvorenja 3. Brač Film Festivala u sklopu Supetarskog lita u Supetru na otoku Braču, a sav prihod od prodaje fotografija namijenjen je Županijskoj udruzi slijepih Split.

Tijekom dvadesetak godina novinarske karijere Marijana Marinović susretala se i razgovarala s mnogim poznatima iz svijeta showbiza, a protekle dvije i pol godine, otkako je završila školu fotografije na NY Film Academyji, počela je snimati i njihove portrete, najčešće na crvenom tepihu filmskih festivala i društvenim događajima.

Rođena Splićanka bračkih korijena, sa stalnom adresom u New Yorku, gdje radi kao fotografkinja i dopisnica za hrvatske medije, po prvi puta izlaže 25 crno-bijele portreta zvijezda iz svijeta filma (Robert De Niro, Susan Sarandon, Salma Hayek, Charlie Sheen, Johnny Depp, Julianne Moore, Nicole Kidman…) na izložbi ‘Premiere’.

Ovo je njezina četvrta samostalna izložba. Prva je bila ‘Osmijesi… bez riječi’ 2007. u sklopu Cro-A-Portera, na kojoj je predstavila 33 polaroida poznatih osoba, druga je bila ‘Gradovi-bijegovi’ s polaroidima iz pet najdražih joj gradova (Split, London, Pariz, New York i Barcelona) u zagrebačkoj Café Galeriji Velvet, a lani je u Galeriji Supetarskog lita izložila 28 fotografija New Yorka pod nazivom ‘New York: četiri godišnja doba…I nešto crvene’.

M. R.


Tagged: , , , , , , ,