Premijera dokumentarca JFK: Slučajni pucanj

Dokumentarni film ‘JFK: Slučajni pucanj’ premijerno će biti prikazan na Discovery Channelu u subotu 23. studenog u 13.30, u povodu obilježavanja 50. obljetnice od atentata na američkog predsjednika Johna F. Kennedyja.
J.F.KennedyDokumentarac otkriva što se zaista dogodilo tog kobnog dana: dokaze da je postojao drugi strijelac koji je metak ispalio slučajno, tko je točno odgovoran za ubojiti pucanj na predsjednika Kennedyja i nakon toga za jedno od najvećih zataškavanja u modernoj povijesti. Ne bavi se misterijima i teorijama zavjere, motivima atentata, već striktnom znanstvenom analizom i forenzičkim dokazima.

Film ‘JFK: Slučajni pucanj’ temeljen je na višegodišnjim  istraživanjima stručnjaka za oružje Howarda Donahuea i detektiva Colina McLarena i predstavlja hladni znanstveni pristup i čistu forenzičku analizu atentata na predsjednika Kennedyja. Rezultati tih istraga pokazuju da je Oswald uistinu pucao i pogodio predsjednika Kennedyja i guvernera Johna Connallyja. Međutim, metak koji je predsjednika pogodio u glavu, znači onaj smrtonosni hitac, ispaljen je iz puške AR-15. Slučajno ga je ispalio agent tajne službe George Hickey, koji se nalazio na stražnjem sjedalu automobila u pratnji predsjedničke limuzine.

Specijalni program povodom obilježavanja 50. obljetnice atentata na JFK-a, na Discovery Channelu započinje već u 9.55 filmom Oswaldovo uhićenje, u kojem se atentat istražuje iz originalnog kuta, kroz službenike policije u Dallasu, te obitelj i prijatelje Leea Harveya Oswalda.

U 10.50 slijedi dokumentarac ‘JFK: Izgubljene snimke’, koji javnosti predstavlja originalne audio zapise iz predsjedničkog aviona (Air Force One), zajedno sa snimkama policijske uprave u Dallasu, te snimljene zapise novinarskih izvještaja s terena. Snimke su tek odnedavno postale dostupne javnosti i otkrivaju autentične trenutne reakcije državnih službenika, policije i novinara na jedan od najšokantnijih događaja američke povijesti. U 13.30 na rasporedu je premijera filma ‘JFK: Slučajni pucanj’.

Kreativne ideje

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,