Pričam ti bojom i dodirom

‘Pričam ti bojom i dodirom’ zajednička je izložba slikarice Andreje Hojnik Fišić i gluhoslijepe kiparice Sanje Fališevac, otvorena u Galeriji Laval Nugent u Zagrebu.
Pričam ti bojom i dodiromOtvorenju izoložbe nazočio je veliki broj posjetitelja i zaljubljenika u pomalo neobičnu i svakako drukčiju umjetničku postavu. Čarolija Andrejinih slika, kojima je ovoga puta ispričala ženski životni put te Sanjina zaigranost skulptura, mogu se pogledati do 15. prosinca. Izložba je prodajnog karaktera.

Pričam ti bojom i dodirom-Andreja Hojnik FišićAndreja Hojnik Fišić, svojim slikama, stvara prostor koji je nestvaran, a istovremeno i životan. Njezina dobro definirana paleta boja, u beskonačnim varijacijama crvene, plave, sive i crne pruža nam nevjerojatnu i zavodljivu energiju. Snaga Andrejine komunikacije slikom leži u jednostavnosti njenog umjetničkog izričaja, onog kojim nam priča vlastitu prošlost i iskustvo, a tuge i radosti istih u potpunosti prihvaća.

Pričam ti bojom i dodirom-Sanja FališevacUmjetnost Sanje Fališevac, iznimne gluhoslijepe kiparice, također dolazi direktno iz duše, zamalo kao poklon. Motivi koje ona odabire su svakodnevne stvari iz njezine okoline, njezinih snova i mašte u koje unosi svoju dušu, svoja razmišljanja te nam svojim djelima šalje nesvakidašnju poruku ljubavi i nade. Rijetki su oni koji mogu shvatiti pothvat u kojem jedna izvanredna žena, ne videći stvarni svijet, može stvoriti tako duboka poetska i humana djela na način na koji to čini Sanja Fališevac.

Svijet kakvim nam ga prikazuju ove dvije čudesne umjetnice poziva nas da zastanemo i da ga doživimo u svoj njegovoj punini i nestvarnoj ljepoti.

I. R. / Foto: Ivana Tepeš Galić


Pročitajte još: Andreja Hojnik Fišić: Likovna kritika predrasuda , Andreja Hojnik Fišić: Čarolija u bijelom


 

Tagged: , , , , , , , , , ,