Prljavo kazalište: 25 godina od Zabranjenog koncerta

Velikim koncertom 30. svibnja, Prljavo kazalište će na zagrebačkoj Šalati započeti Pantastic turneju kojom obilježavaju 25 godina od veličanstvenog ‘Zabranjenog koncerta’.
Prljavo kazalište
Pantastic turneja će do kraja godine provesti Prljavce kroz sedam gradova i još jednom podsjetiti publiku na svu snagu i veličinu benda koji je još prije 25 godina na ondašnjem Trgu Republike u Zagrebu okupio euforičnu masu od gotovo 300.000 posjetitelja koji su njihove pjesme pjevali u glas. Legendarni koncert iz 1989. ostao je zapisan u povijesti kao do tada najveće okupljanje Hrvata koje je, uz zvučnu kulisu kultnog benda, obilježilo prekretnicu u hrvatskoj povijesti i najavilo događaje koji su uslijedili. Ovim obljetničkim koncertom Prljavci će i prikladno obilježiti proslavu Dana grada Zagreba.

Nakon gotovo 40 godina karijere i 14 albuma, Prljavo kazalište još uvijek privlači pažnju publike, pa su tako samo na prethodna tri koncerta u Zagrebu nastupili pred više od 200.000 ljudi, a njihove pjesme još uvijek zauzimaju vrhove top ljestvica. Na ovogodišnjoj turneji svoje vjerne obožavatelje razveselit će brojnim starim hitovima, ali i predstaviti pjesme s nadolazećeg albuma.

Pantastic turneja u prvoj će fazi obići sva veća središta kontinentalne Hrvatske, a organizatori poručuju kako će posebnu pažnju posvetiti visokoj razini produkcije, što će dodatno oplemeniti ovaj glazbeni spektakl.

P. R.

Tagged: , , , , , , ,