Probna kuća IKEA u centru Zagreba

Privremena probna kuća IKEA otvorena je u zagrebačkoj Ilici 42, gdje će posjetitelji do kraja prosinca moći razgledati ovaj inspirativni showroom namijenjen isprobavanju IKEA rješenja, savjetovanju sa stručnjacima, radionicama za bolji i održiviji život kod kuće, a poseban program i dio Probne kuće posvećen je djeci.probna-kuca-ikea‘U Probnoj kući IKEA posjetitelji mogu isprobavati IKEA proizvode i rješenja za uređenje i opremanje doma, ali i dobiti savjete naših stručnjaka. Naime, mi znamo kako je odabir namještaja proces koji zahtijeva određeno vrijeme i angažman te Probnom kućom želimo omogućiti ljudima da najprije isprobaju rješenja koja nudimo i pronađu najbolji način kako ih implementirati u svoj dom. Također, posjetiteljima Probne kuće pripremamo i brojna iznenađenja’, najavio je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.

Smještena u prostoru veličine 500 m2, Probna kuća IKEA posjetiteljima će olakšati odabir i planiranje kuhinje uz pomoć stručnjaka, kao i odabir i planiranje PAX sustava ormara. Uz stvarne kuhinje, građani će uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti moći zaviriti i u IKEA virtualnu kuhinju. Svakog utorka i četvrtka od 18 sati, posjetitelji će se moći opustiti uz nove švedske igrane i dokumentarne filmove, za što se pobrinulo švedsko veleposlanstvo. Srijeda poslijepodne je rezervirana za obiteljski turnir ‘Čovječe, probaj se ne naljutiti’.

Prva aktivnost za građane slijedi već u subotu, 29. listopada, pod nazivom ‘Probaj jesti Frühstück u krevetu’. Posjetitelje Probne kuće IKEA zabavljat će dobro uhodani DJ trojac Frühstück koju su već svirali na vrhu zagrebačkog Drvenog nebodera u sklopu IKEA urbanog vrta. Rasplesanu atmosferu dodatno će začiniti i tim IKEA Fooda koji će okupljenima servirati slasne i zdrave zalogaje.

Za najvažnije ljude na svijetu – djecu, osiguran je i opremljen poseban kutak u kojem će se moći bezbrižno zabavljati i razvijati svoju kreativnost i maštu. Među inspirativnim aktivnostima su i brojne radionice i dječje predstave kojepripremaju u suradnji s kazalištem Tvornica lutaka. Radionica izrade skulptura od povrća te predstava o važnosti očuvanja okoliša, educirat će najmlađe o održivosti koja je iznimno važna za tvrtku IKEA. probna-kuca-ikea-djecaPrva organizirana aktivnost s djecom održat će se za Noć vještica, pod nazivom ‘Probaj biti zombi DJ’. Djeci od 3 do 12 godina pripremili su pravo šminkanje u zombije, a DJ će učiti male zombije kako miksati glazbu na partyju. U prosincu će dječji kutak Probne kuće posjetiti Sveti Nikola, Sveta Lucija te Djed, ali i Baka Mraz. Na samu Staru godinu bit će i jedna kazališna praizvedba – ‘Popeye’.

S partnericama iz udruga B.a.b.e., Ženska soba i CESI, od 25. studenog do 10. prosinca u Probnoj kući će nizom aktivnosti obilježiti 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

U suradnji s udrugom Kamensko, organizirat će se besplatni tečaj osnova šivanja i krojenja za odrasle, a uoči Svetog Nikole djeca će imati priliku uz stručnu pomoć teta iz Kamenskog izraditi platnene čizmice za poklone. U Probnoj kući održavat će se i besplatni tečaj osnova švedskog jezika. Ljubitelji fotografije i gastronomije doći će na svoje na radionici umjetničkog fotografiranja hrane, a pripremili su i radionicu o uzgoju biljaka kod kuće.

Posebna poslastica bit će proslava iznenađenja za rođendan jednog IKEA fana rođenog u studenom, a trend spavanja u robnim kućama IKEA diljem svijeta moći će iskusiti i hrvatski zaljubljenici u skandinavski dizajn.

P. R.


IKEA katalog 2017
IKEA katalog 2017.
Tagged: , , , , , , , ,