Program 3. Marco Polo Art Festivala u Korčuli

U zagrebačkom hotelu Esplanade predstavljen je program 3. Marco Polo Art Festivala koji će se održati od 9. do 14. lipnja (4 koncerta, 3 izložbe, 11 projekcija filmova) uz program PLUS koji će trajati do 30. srpnja.Ovaj festival teži promicati, podražavati, graditi i ispoljavati osebujnosti svekolike umjetničke produkcije glazbenog, filmskog, književnog i likovnog izričaja, a koje su nastale na topici Puta svile.

Program 3. Marco Polo Art Festivala, osim pomno odabranih, glazbenih, likovnih i filmskih produkcija, obuhvaća značajan i dragocjen impostant u uspostavljanju međukulturalnoga dijaloga te istraživačkom, umjetničkom i funkcionalnom propitivanju, kao i traženju i nalaženju prostora umjetničke slobode i autorskog djelovanja.

Utemeljitelj i direktor festivala Igor Prižmić ovom naglasio je kako je ove godine proširen glazbeni program te će se tijekom cijelog ljeta održavati umjetnički program kroz edukacijske satove, koncerte, filmske večeri i izložbe.

Grad Korčula je ponosni domaćin ovog festivala, pa je gradonačelnik Andrija Fabris rekao kako mu je izuzetna čast što se ovakav festival održava kod njih. Kazao je kako je Korčula mala, ali značajna točka na putu Marca Pola.

Uz predstavnike veleposlanstava Azerbejdžana, Bugarske, Turske, Indije, Indonezije, Irana, Kazahstana, Koreje, Kine i Rusije, predstavljena je priča o prijateljstvu ovih država kojima se promiče njihova kultura.

A. P.Tagged: , , , , , , , , , ,