Proizvodi hrvatskog sela u posjetu metropoli

Na 18. sajmu Proizvodi hrvatskog sela u zagrebačkom Pučkom otvorenom učilištu sudjeluje više od 60 izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Najviše ih je iz Slavonije te sjeverozapadnog dijela zemlje.‘Posebnost sajma je da ovdje možete kupiti autentične, iskrene, domaće proizvode koje proizvode seljačka obiteljska gospodarstva. U odabiru izlagača vodili smo se isključivo kvalitetom proizvoda, a glavni je uvjet da sudjeluju izvorni proizvođači. Dakle, tu nema trgovaca ili prekupaca. Tako kupci mogu izravno doznati sve o sirovinama i načinu proizvodnje. Proizvodi koji se ovdje nude, napravljeni su od vrhunskih sastojaka, a način proizvodnje je isključivo tradicionalni. Takvi se proizvodi ne mogu naći na policama supermarketa. Naime, njihovi proizvođači rijetko idu po drugim sajmovima jer nemaju vremena za trgovinu. Usmjereni su na proizvodnju, pa inače prodaju na svojim gospodarstvima’, kazao je Damir Kovačić, direktor Agrarnog savjetovanja, organizatora sajma.

Sajam je prije 18 godina utemeljen kako bi promicao prodaju tradicijskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, no s vremenom je postao potvrda izvrsnosti proizvođača domaćih proizvoda.

Na sajmu se mogu kupiti suhomesnati proizvodi, sirevi, vina, rakije, likeri, maslinovo i bućino ulje, med, sušene smokve, kolači, rukotvorine, uskrsni ukrasi te suveniri. Otvoren je do nedjelje, 31. ožujka navečer. Radno mu je vrijeme od 9 do 20 sati, a ulaz za posjetitelje je slobodan.

N. M.Tagged: , , , , , , ,