Proljetna Ženska priča: Sanja Muzaferija i Mirjana Mikulec

Spisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić, Centar za kreativno pisanje i Zagreb 360°vidikovac Zagreb Eye, i u trećoj sezoni nastavljaju s novim, ženskim pričama. U novom izdanju publika je imala prilike upoznati dvije zanimljive žene – Sanju Muzaferiju i Mirjanu Mikulec.Sanja Muzaferija, Marijana Perinić i Mirjana MikulecRanoproljetna večer Ženske priče, na 16. katu Zagrebačkog nebodera, otvorila je Sanja Muzaferija, svestrana novinarka čija je profesionalna karijera počela u kazalištu, a kostimografija i scena dovele su je do mode i filma. Želja za istraživanjem i intelektualna znatiželja vode je do magisterija u Engleskoj i preddoktorskog studija u Bostonu.

Prvi novinarski posao u Cosmopolitanu, na kojem je ostala dugi niz godina, obilježila je svojom uredničkom vještinom i novinarskom znatiželjom. Sanja Muzaferija uz sve ostalo opisuje sebe i kao veliku hedonisticu i perfekcionisticu u svemu što radi i u onom što je zanima.

A Sanju, uz posao, zanimaju stanovi, zbog čega je i priču o njima pretočila u knjigu ‘Sretni stanovi’. Zanima je i fotografija, pa je svoj stan otvorila i javnosti za izložbu fotografija. Zanimaju je i vina te je prije pet godina, s ciljem osnaženja ženske vinske scene u Hrvatskoj, iz hobija osnovala sve uspješniju udrugu Women on Wine (Žene i vino), čija je predsjednica. Sanjin se profesionalizam očituje u svemu što radi i o čemu piše, a njezin vedar duh i zanimljive priče osvojile su i publiku Ženske priče.

U drugom dijelu večeri, jedna od vodećih dizajnerica interijera u Hrvatskoj Mirjana Mikulec obilježila je večer pričama o interijeru, obitelji i svojoj ljubavi prema poslu. Mirjana Mikulec interijere doživljava kao svoj život, a posao koji je nastao iz te ljubavi kao predivno svakodnevno iskustvo koje živi vrlo intenzivno, uživajući pri tom u svakom od svojih projekata.

Napisala je deset knjiga o interijerima, a posebno je ponosna na idejni projekt u kojem je kruna – 3D vizualizacija. Osim velikog uspjeha s knjigama, kojima je željela svoj svijet prilagoditi širokom krugu ljudi, u suradnji s RTL-om pokrenula je emisiju ‘In Dizajn s Mirjanom Mikulec’, a jako je sretna što je pokrenula i humanitarnu akciju uređivanja dječjih domova u Hrvatskoj.

M. P. / Foto: CeKaPe


Marijana Perinić, Nada Horvat i Ivanka Vranković
Ženska priča u spomen na Žuži Jelinek
Tagged: , , , , , , ,