Propustili ste, pogledajte!

Ovotjedni program ljetnog ciklusa ‘Propustili ste, pogledajte’ u zagrebačkom kinu Europa ponovno donosi brojne filmske naslove koji su obilježili proteklu sezonu, poput ‘Velike ljepote‘, ‘Hannah Arendt’, ‘Nultog teorema’, ‘Prošlosti’, ‘Ona’, ‘Maminog dečkića‘ ili pak ‘Adelinog života’.
La grande bellezzaJedna od ovotjednih poslastica svakako su nedjeljne projekcije oba dijela ‘Nimfomanke’ (vol. 1 i vol. 2) Larsa von Triera, jedna za drugom. Međutim, ne propustite ni druge filmove koje su možda promakli vašoj pažnji: primjerice, gruzijski ‘U procvatu’, ‘Alabamu Monroe’ (nominiran za ovogodišnjeg Oscara u kategoriji stranog filma), ‘Grandmastera’ Wong Kar Waija te ‘Izbezumljenost’ – film o istinitoj obiteljskoj tragediji s izvrsnim glumačkim ostvarenjima.

Tu su i uvijek zanimljivi Richard Linklater (‘Prije ponoći’), François Ozon (‘U kući’), Nicolas Winding Refn (‘Samo Bog prašta’), kao i miljenik Festivala u Cannesu James Gray s ‘Imigranticom’. Polovicu tjedna možete rezervirati i za Arsena Dedića i dokumentarac ‘Moj zanat‘ (srijeda), dok petak navečer možete provesti uz posve drugačiju verziju ‘Snjeguljice’.

Kino Bibijada ovog tjedna donosi filmove ‘Kauwboy’ u srijedu, odnosno ‘Ledeni zmaj’ u nedjelju. Ulaznice za ove dvije projekcije su besplatne, a preuzimaju se prije početka projekcije (počinje u 17 sati) na blagajni kina. Ulaznice za filmove iz ciklusa ‘Propustili ste, pogledajte’ mogu se kupiti po redovnoj cijeni na blagajni kina, a možete ih prethodno i rezervirati putem web stranice (klikom na link ‘rezerviraj’ kraj naslova filma u rasporedu).

Kino Europa

Tagged: , , , , , , , , , ,