Prvi Sweet Wine & Walk u Istri

Za sve ljubitelje vina i dobrog zalogaja, klaster sjeverozapadne Istre i ove godine organizira šetnju koja će uz dobru kapljicu i razne delicije zasigurno sve eno-gastro entuzijaste ostaviti bez daha.Prvi Sweet Wine & Walk održat će se 14. travnja, a manifestacija je organizirana po uzoru na Istria Wine & Walk koji već četiri godine okuplja ljubitelje prirode, aktivnog načina života i istarskog vina. Sudionici će, uz ugodnu šetnju kroz sedam kilometara istarske unutrašnjosti, uživati u ponudi vrhunskih istarskih vina iz čak četiri vinarije poznatih lokalnih vinara. S obzirom na to da Sweet Wine & Walk naglasak stavlja na slatko, zvijezda degustacija bit će Muškat momjanski, čiji će slatkasti okus upotpuniti autentične istarske delicije poput mladog sira, oraha i meda, tradicionalnog istarskog pjata, pljukanaca s travama iz Vale te istarskog kolača.

‘Potaknuti velikim interesom i odazivom na već tradicionalni Istria Wine & Walk te njegovu ekstenziju Wine & Walk By the Sea, odlučili smo sve vinoljupce upoznati s vinskim biserom Istre, Muškatom momjanskim te organizirati prvi Sweet Wine & Walk. Ovoj specifičnoj autohtonoj sorti tako odajemo posebnu počast, a destinaciju dodatno obogaćujemo ponudom događanja u predsezoni’, izjavio je Valter Bassanese, direktor Turističke zajednice grada Buja.

Vinska povorka krenut će iz Sv. Maura kod Momjana, gdje će sudionici moći preuzeti svoje torbe s konzumacijskim karticama za degustacije, degustacijskim čašama, vodom i kartom staze. Prva postaja na kojoj će se šetači moći odmoriti i uživati u okusima Istre bit će vinski podrum obitelji Sinković, nakon kojeg slijede vinarije Kabola, Kozlović i Prelac te kušaonica meda OPG Valenta. U blizini Momjanskog Kaštela odzvanjat će melodije srednjovjekovne glazbe koja će šetače pratiti na tom dijelu puta, a zaljubljenici u likovnu umjetnost moći će uživati u umjetničkim djelima izloženim u galeriji Silvije Cindrić. Manifestacija će završiti zabavom kod vinskog podruma Sinković, gdje će šetači nastaviti uživati u izvrsnim vinima i ukusnoj hrani, uz glazbu i ples.

V. P.


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,