Puklavec Family Wines: U gostima kod WOW-ica i Avona

Udruga WOW ponovno spaja ljepotu i vino. Baš kako to i priliči jednoj isključivo ženskoj udruzi, WOW-ice su se prije Valentinova okupile na mjestu gdje se nudi – njega i ljepota. Uz vino, naravno. Bilo je to u novootvorenom zagrebačkom showroomu, Avon Beauty Boutique u Gundulićevoj, novom mjestu za beautyholičarke.Naime, ovdje žene na jednom mjestu mogu pronaći mnoštvo Avon proizvoda, dobiti profesionalni beauty savjet i isprobati njihove novitete. Okupljene je pozdravila domaćica, šarmantna Sandra Bartolović iz Avona a u dobro raspoloženo društvo savršeno se uklopila prezentacija vina koja su doputovala iz susjedne Slovenije – točnije Jeruzalema.

Jednu od vodećih slovenskih vinarija, Puklavec Family Wines, predstavila je direktorica marketinga Sonja Erčulj, koja je s ponosom rekla kako je upravo njihova vinarija višekratni dobitnik prestižne slovenske titule Vinar godine. Njihov Šipon iz linije Seven Numbers osvojio je i međunarodno prestižnu medalju, platinastog Decantera. Vinogradi su im smješteni na vrhunskim položajima ljutomersko-ormoških gorica, na nadmorskoj visini od oko 250-350 metara. Terasasti su, danju izloženi suncu dok hladne noći ovog područja omogućuju svježinu vinima. Tlo u kojem se i danas znaju pronaći fosilni ostaci školjki, daruje im, pak, izuzetnu mineralnost.

Vinska priča ovdje je začeta 1934.godine kad je Martin Puklavec počeo s vinima za koja je jednostavno želio da budu – najbolja. Od 2009., međutim, kreće novi život ove vinarije, jer je ponovno preuzima obitelj Puklavec u kojoj se, kad je o vinu riječ, njeguju temeljna načela: rad, strast i predanost najvišoj kvaliteti. Vina su ponajprije elegantna, zatim harmonična, precizna i – ekspresivna. U okviru Puklavec Family Wines proizvodnje nekoliko je linija od kojih je u Hrvatskoj najprepoznatljivija etiketa Jeruzalem Ormož, a tu su još Ljutomerčan, Estate Selection, dok iz najboljih vinograda dolaze vina pod zajedničkom etiketom Seven Numbers, namijenjena isključivo Horeca segmentu (hotelima i restoranima).

Obitelj je prošle godine krenula u jednu od najvećih investicija u Sloveniji, kad je u Makedoniji otvorila butik vinariju za proizvodnju crnih vina nakon čega se svrstala među veće europske vinarije. Na WOW druženju s Avonom, kušala su se muškatna vina i jedna zanimljiva kupaža, koja je, kako je ispričala Sonja Erčulj, zapravo nastala greškom u podrumu koja je rezultirala – uspjehom. Nastalo je suho ali aromatično vino Sauvignon & Sivi pinot Jeruzalem Ormož.

‘Sorte sauvignon i sivi pinot vrlo su popularne u našem vinogorju. Sljubljene, daju svježe, voćno vino s prelijepim aromama lista rajčice, cvijeta bazge i limunove korice. Sauvignon osigurava svježinu i lepršavost a pinot sivi daje harmoniju i punoću okusa. Ovo je vino odlično u kombinaciji s bijelim mesom, svježim salatama i jelima od šparoga. Također odlično funkcionira i kao aperitiv’, objasnila je Erčulj.

No, glavnu ulogu te je večeri ipak imala sorta muškat ottonel. Pila se polusuha Muškatna penina Jeruzalem Ormož, koja je česti odabir svih ljubitelja slađih, aromatičnih i trendovskih pjenušavih vina. Pjenušac je proizveden charmat metodom, a osvaja karakterističnom aromom muškata, pije se kao aperitiv ili samostalno i vrlo je omiljeno među mlađom i ženskom publikom. Kušalo se i slatki Muškat Ottonel Jeruzalem Ormož, vino srednjeg tijela, koje očarava nježnim, slatkim okusom i ugodnom svježinom. Divno se slaže sa slasticama ili, pak, pije samostalno.

Jedno je sigurno, Sandra Bartolović i Sonja Erčulj bile su slatke i očaravajuće baš kao i vina te večeri, pa je izvjesno da će se WOW-ice, njihove prijateljice i gosti rado vraćati ovim vinima, baš kao i navraćati u Gundulićevu 34 da provjere što novoga naručiti iz bogatog kataloškog asortimana Avona.

Sanja Muzaferija / Fotografije: Rene Karaman i Vlasta Pirnat


Tagged: , , , , , , , , , ,