Put boginje – Buđenje boginje u Krapini

Svaka žena je boginja i sve može dobiti bez napora, tako da udahne svoju želju iz nevidljivog tijeka dobrobiti i izdahne je u vidljivoj stvarnosti – poručuje Daniela Uzelac u svojoj knjizi ‘Put boginje – Buđenje boginje’, koju će predstaviti u Noći knjige, 21. travnja u Krapini u Gradskoj knjižnici.O ljubavi Daniela Uzelac piše već gotovo četiri godine i svakodnevno objavljuje postove na blogu ‘Put boginje’, a nakon prve knjige ‘Buđenje boginje’ nastavlja pisati jer nepresušno nadahnuće pronalazi u svojoj ženskoj prirodi. Svaka od poruka u knjizi – a ima ih više od tri stotine – izvire iz riječi ljubav, koja kao završni puzzle sjeda na svoje mjesto i otkriva cijelu sliku, kao karika koja nedostaje da bi se sve povezalo i postalo logično.

Jednim potezom Daniela Uzelac otklanja teško dostižna očekivanja koja društvo postavlja pred ženu i ideal koji ženi nameće grižnju savjesti ako nije dovoljno lijepa, vitka, njegovana, talentirana, marljiva, obrazovana, načitana… Danielina boginja vlada u kuhinji, uživa u šumi i na plaži, posvećena je odgoju svoje djece i ljubavi prema svom muškarcu, ostvaruje se na svoj način, a ne onako kako od nje očekuju muškarci ili kako propisuje marketing i industrija ljepote.

Daniela Uzelac je mudra i duhovita autorica. Izražava se s rasplesanom lakoćom, koja joj omogućuje da bude autoironična, ali uvijek dostojanstvena, autentična. Ne gubi vrijeme na prijekore i prigovore, već pozitivnim, razvojnim i sveobuhvatnim porukama opisuje kako bi moglo biti, podsjećajući da je između dobrog i lošeg osjećaja samo je jedna misao. A ona ovisi o nama.

Knjiga ‘Put boginje – Buđenje boginje’ dosad je predstavljena u Zagrebu na Interliberu i na sajmu Mystic te u Rijeci, Opatiji i Puli. Uz autoricu, na predstavljanju u Krapini sudjelovat će i urednica Sandra Pocrnić Mlakar.

Mladolika
Boginja je mlada od lijepih misli i svježih osjećaja. Ljepota i mladost kvalitete su duha. Loša je vijest da žena počinje starjeti kada joj misao postane stara i ružna. Dobra je vijest da žena sama bira kakve će misli misliti. Ljepota dolazi od lijepih misli, a mladost od svježih osjećaja. Stoga boginja nikada ne bira ustajale reakcije, nego nove. Nikad krute sustave vjerovanja, već fluidne. Boginja je svjetlo koje teče sa strujom života.

Zrcaljenje
Na životnoj stazi susrećeš razne muškarce. No, često nova veza nalikuje prethodnoj. To je zato što naša vibracija privlači iste tipove. U nemogućnosti da vidimo lice vlastite vibracije, ulazimo u partnerske odnose. Oni nas zrcale. Baviti se odrazom u zrcalu najkraći je put do ludila. Boginja je svjesna da je uzrok svojih odnosa. Ona popravlja odnose baveći se sobom.

Sretan novac
Svi mi nešto prodajemo: proizvode ili usluge. Čini to i boginja. I ona zna postaviti cijenu svojih usluga. Ali ne naplaćuje ako klijent nije zadovoljan. Ona uzima sretan novac. Ona ne želi novac na čiju se energiju zakvačilo zamjeranje, ljutnja ili bilo kakav oblik nezadovoljstva. Boginja prima onu novčanu energiju koja je izraz zahvalnosti i zadovoljstva.

Osmijeh
Boginja je nasmijana i bezbrižna majka. Ona je duboko svjesna snage koju ima smjehuljak, osmijeh i smijeh. Oni mogu u trenutku osvijetliti tamu. Zbog osmijeha boginje majke, dijete zna da je sve u redu, sebe doživljava kao vrijedno i važno, primijećeno i prihvaćeno. Majčin osmijeh znači mu rasterećenje, bezbrižnost i sigurnost. Taj mu osmijeh poručuje – radujem se, raduj se.

P. R.


Daniela Uzelac: Buđenje boginje u Puli


Daniela Uzelac: U Opatiji najavljen Put boginje 2


Daniela Uzelac: Buđenje boginje u Rijeci i Zagrebu

Tagged: , , , , , , , ,