Putopisna tribina: Maja Klarić i Rujana Ljubić

O ljubavi prema putovanjima i uzbuđenjima koja ona donose govorit će dvije posebne gošće; putopjesnikinja Maja Klarić i predstavnica HomeExchange-a za Hrvatsku i regiju, Rujana Ljubić, uz moderiranje Vere Vujović.
Maja KlarićU sklopu Mjeseca hrvatske knjige na temu ljubavi, Udruga Nova stranica Zagreb organizira zanimljivu putopisnu tribinu pod nazivom ‘Oda lutalici’. U zagrebačkoj caffe galeriji ‘Lav’ (Opatička 2), 30. listopada u 20 sati, moderatorica Vera Vujović predstavit će putopjesnikinju Maju Klarić i predstavnicu HomeExchange-a za Hrvatsku i regiju, Rujanu Ljubić.

Maja Klarić jedina je hrvatska putopjesnikinja, rodom iz Šibenika, a objavljivala je poeziju i kraću prozu u svim relevantnim hrvatskim književnim novinama i časopisima i dobitnica je UNESCO/Aschberg stipendije za rezidencijalni boravak na otoku Itaparica u Brazilu. Maja je propješačila 880 km dug hodočasnički put Camino de Santiago u Španjolskoj, o kojemu je napisala poetski putopis ‘Vrijeme badema’. Krajem 2012. objavila je prvu samostalnu zbirku poezije ‘Život u ruksaku’ (AGM), a ‘Quinta Pitanga’ (V.B.Z., 2013.) njezina je druga zbirka putopisne poezije.

Rujana LjubićRujana Ljubić predstavnica je HomeExchangea, najvećeg svjetskog portala koji funkcionira po principu zamjene kuće ili stana s nekom nekretninom u svijetu u svrhu besplatnog smještaja. Od 2011. godine, Hrvatska je postala 15. zemlja u svijetu koja je dobila svoju lokalnu stranicu, a danas broji gotovo 450 članova. Upravo zahvaljujući poslu kojim se bavi, a ranije i kao članica HomeExchangea, Rujana je proputovala brojne zemlje svijeta.

O svojoj ljubavi prema putovanjima, doživljajima koji su ih tamo zadesili, ispričanima i kroz putopisnu poeziju Maje Klarić, posjetitelji će u caffe galeriji Lav moći uživati uz turske delicije trgovine Lokum te sudjelovati u bogatoj nagradnoj igri.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,