Radovi na papiru Tomislava Buntaka

U knjižarsko-galerijskom centru VBZ Fadil Hadžić u Zagrebu u četvrtak, 31. listopada u 19 sati, otvara se izložba slika i radova na papiru Tomislava Buntaka.

Tomislav Buntak slovi kao jedna od naslojevitijih umjetničkih osobnosti suvremene hrvatske likovne scene. Njegovo slikarstvo možemo motriti na dvije razine: oblikovno/likovnoj i tematski motivskoj. U sugestivnom su suglasju, jer slikar svoj vizualni koncept provlači od gotovo studentskih dana. Što će reći da dosljedno kultivira i duhovnu filozofičnost slike. Baš kao i esencijalni subjekt/objekt: tijelo, tjelesnost, gibljivu figuraciju u prostoru/pejzažu odmaknutom od uškopljeničkog racionalizma i pomodnog predumišljaja. Slike mu se rađaju iz duboke emotivne i osmišljajne potrebe.

Od početaka na njegovim je slikama dominantan ljudski lik, kompozicija koja obuhvaća mnoštvo figura, na kojoj pratimo razne teme te potrebu sjedinjenja čovjeka s prirodom. Ponekad je na malo prostora mnogo toga iscrtano: kompozicijski čvrsti, zbijeni, mnoštveni, ostavljaju još dovoljno vizualnog kisika. Kompleksna kompozicija i intuitivni osjećaj za nju glavni su aduti Buntakove istraživačke likovne potrage. Sve u svemu, u recentnom hrvatskom slikarstvu Tomislav Buntak je osvojio svoje decentno mjesto.

Izložba je prodajnog karaktera i traje do 7. prosinca godine.

VBZ

Tagged: , , , , , , , , , , , ,