Ralph Fiennes dolazi na Festival tolerancije

U nedjelju, 18. svibnja počinje osmo izdanje Festivala tolerancije / JFF Zagreb, koje će se do 24. svibnja održavati u kinima Europa i Tuškanac.
Ralph FiennesFestival će temom biti nastavak na prethodna izdanja, te će u fokusu biti tolerancija, značenje tolerancije u okvirima stradanja, kao i suživota u najširem smislu.

U sedam dana trajanja festivala prikazat će se sedamdesetak kratkih, dugometražnih i dokumentarnih filmova koji progovaraju o nužnosti uvažavanja različitog, ostavljajući duboki dojam na gledatelje te ih motivirajući na kontemplaciju o etički ispravnom društvenom djelovanju. U ovogodišnjem programu svakako treba istaknuti projekciju kultnog filma Stevena Spielberga ‘Schindlerova lista’, koji ove godine slavi dvadesetu obljetnicu. Projekciji će prisustovati i Ralph Fiennes. Na festivalu će, između ostalih, gostovati i oskarovac Stefan Ruzowitzky s dokumentarcem ‘Iskonsko zlo’, Andre Singer s filmom ‘Past će noć’ i Wladyslaw Pasikowski s trilerom ‘Posljedice’.

Festival tolerancije prvi je put organiziran 2007. pod imenom Festival židovskog filma kao jedini festival te tematike u regiji. Otada festivalski program svake godine nudi sadržaje prijeko potrebne današnjem društvu, ne samo na nivou obogaćenja kulturnog programa grada Zagreba donošenjem i prezentacijom kvalitetnih i visokovrijednih umjetničkih radova, već i utjecajem na podizanje razine svijesti o značaju tolerancije i uvažavanja različitosti u suvremenom društvu.

Kino Europa

Tagged: , , , , , , , , , , ,