Red Red Wine bar: Vinari Gregorić i Florijanović

U organizaciji tvrtke VinOliva Wine & Food Communication, u Red Red Wine baru u Zagrebu (Hebrangova 30), održano je druženje za medije, na kojem se kušalo Portugizac vinarije Željka Gregorića s Plešivice, koji je osvojio srebrno priznanje na svjetskom ocjenjivanju Portugieser Du Monde,  te njihov Rajnski rizling i Sauvignon iz 2015. godine.Luka Elezović-Red Red wine barPredstavio se i vinar Ivica Florijanović iz moslavačkog gorja, koji je prezentirao Škrlet, Moslavac, Muškat žuti i Frankovku Rose iz berbe 2015. Degustaciju vina pratili su sirevi Bohnec iz Ludbrega: Trapist, Ludbreški fini, Mozzarella, Bijeli sir u salamuri te Ludbreški Cabernet (sir u kori, koji nakon vrenja stoji u vinskom tropu Cabernet sauvignona).

Željka Balja, vinari Gregorić i FlorijanovićDegustaciju su osobno vodili vinari Gregorić i Florijanović te Győrffy Zoltán i Željka Balja iz VinOliva Wine & Food Communication, koji su predstavili nove međunarodne projekte. To uključuje nastavak suradnje s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, odjelom za poljoprivredu Zagrebačke županije, tvrtkom Vinart i organizacijom studijskog putovanja na regionalni sajam kontinentalnog turizma Wellcone u Krapini, čiji su suorganizatori uz Zagorje International na čelu s direktorom Goranom Kunštekom.

Vina Gregorić i FlorijanovićVinoliva Wine and Food Communication je mađarska komunikacijska agencija i izdavačka kuća koja se bavi marketingom i komunikacijama za vinarije, restorane i hotele. Od 2007. godine izdaju vinski magazin Pecsi Borozo i portal www.pecsiborozo.hu. Tvrtka se bavi i organizacijom tematskih manifestacija i vinskih ocjenjivanja, poput Portugieser du Monde, Pannon Borregio (Panonska vinska regija) TOP 25, Franc and Franc – prvi cabernet franc forum u Villanyu, rade izbor vina za sveučiliste i akademiju znanosti u Pečuhu (Pecs), odabiru vino grada Pečuha… Novost u njihovu radu je portal www.adrianet.hu i adria 365, tematski časopis koji promovira turističke, kulturne i gospodarske vrijednosti Hrvatske na mađarskom jeziku, a čiji pilot broj izlazi početkom lipnja uz Pecsi Borozo.

P. R. / Foto: Helena Pletković (G.E.T.)


Luka Elezović, Robert Naprta i Bruno Elezović
Red Red wine bar: Dan žena uz vina Solum
Tagged: , , , , , ,