Regionalni biljarski turnir u Metropolisu

Ljubitelji biljara konačno će imati priliku prisustvovati pravoj natjecateljskoj poslastici u srazu štapova najboljih svjetskih i europskih majstora biljara koji potječu iz naše regije. Naime, od 27. do 28. siječnja u novozagrebačkom klubu Metropolis održat će se pojedinačno natjecanje ponajboljih regionalnih igrača, popularni Liga kup 2018, gdje će nastupiti stotinjak ponajboljih biljarista.Za sve one koji bi htjeli uživo vidjeti kako to pravi biljarski znalci rade ovo će biti prava mogućnost da vide sve trikove i vještine pravih biljarskih majstora, koji iako mladi iza sebe imaju svjetska i europska odličja. Tako će među mnogim uspješnim natjecateljima svoje vještine pokazati: Sanjin Pehlivanović (BiH), višestruki prvak Europe te svjetski prvak u disciplini 9ball do 19 godina; Zoran Svilar (Srbija), višestruki viceprvak Srbije i Europe u biljaru; Matjaž Erčulj, najbolji slovenski igrač; a hrvatske boje branit će braća Bartol. Mlađi Roberto lani je osvojio broncu na europskom prvenstvu do 23 godine, a stariji Michel je trenutačno vodeći na aktualnoj rang listi HBS-a. Obojica su članovi biljarskog kluba Metropolis iz Novog Zagreba koji je aktualni klupski prvak Hrvatske.

Hrvatska je već, kao i naši susjedi, zakoračila na europske, a i svjetske tronove i time skinula etiketu biljara kod nas kao sporta za razbibrigu, a klub Metropolis ušao je među najbolje regionalne i europske klubove.

Liga kup započet će velikim otvorenjem tzv. players partyjem (velikim partyjem otvorenja koji okuplja sve igrače turnira) 26. siječnja u petak od 21 sat uz band Dvajst do asa koji će za sve biljarske aseve, a i posjetitelje, prašiti ponajbolje retro hitove i glazbu novog vala. Službeno natjecanje počinje u subotu, 27. siječnja od 9 sati, a finalni mečevi održat će se u nedjelju, 28. siječnja u kasnim popodnevnim satima. Nakon Zagreba igraju se još dva turnira u Ljubljani i Skopju, a najbolje plasirana 32 igrača natjecat će se za Masters koji će odrediti ukupnog pobjednika Liga kupa.

Dakle, svi oni koji žele vidjeti kako to rade pravi majstori, neka se pridruže Liga kupu u Metropolisu skinu prave poteze ponajboljih europskih biljarista. Ulaz za sva tri dana je besplatan.

V. M.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,