Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima

U Zagrebu je održano ekskluzivno medijsko predstavljanje restorana Kalelarga (V. Ravnice 2), kojeg je nedavno preuzeo novi vlasnik, ugledni zagrebački ugostitelj Željko Čiček (Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana u Zagrebu).Kalelargu, koja postoji još od 1994. godine, vodi sa suprugom Renatom i djecom, a prije ove nove ugostiteljske avanture, u Zagrebu su postali poznati po slowfoodu Walking wok (Jordanovac 1). Preko ljeta u Novalji na Pagu vode restoran Laguna, kombinaciju gin bara i wok & steakhousea, koji će ubuduće poslovati pod nazivom Kalelarga 2.

Voditelj restorana Bojan Travorić i vlasnici Željko i Renata Čiček

U zagrebačkoj Kalelargi ukratko su predstavili svoje poslovne ambicije, koje bi restoranu trebale vratiti stari sjaj.

Orijentacija je na tradicionalnu dalmatinsku kuhinju i poznate zagrebačke specijalitete u novom ruhu, a na meniju se nalaze i modernija jela pripravljena u skladu s ubrzanim životom i brigom o zdravoj prehrani.

Jela se pripremaju od pažljivo odabranih namirnica provjerenih dobavljača, specijaliziranih OPG-a te kvalitetnih proizvođača hrane i vina.

 

Glavni chef Nino Đurina

Glavni je chef  Nino Đurina, koji je izgradio karijeru u brojnim restoranima diljem Hrvatske, a bio je i osobni kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj. Za ovu prigodu, sa svojom vrijednom kuharskom ekipom, pripremio je Platu Kalelarga, Salatu od hobotnice, Punjeni lungić, Gurmansku pljeskavicu, Panirani file jadranskog inćuna i File divljeg lososa. Potom su slijedili specijaliteti kuće Som punjen nadjevom od šarana, šunkom i sirom, Jastog u šalši s tagliatellama, Ramstek punjen rikulom i feta sirom te Biftek s chillijem i medom.

Delicije su pratila vina Jakovac: Chardonnay i Graševina 2017, Cuvée 2013 i Traminac 2015

Specijaliteti restorana Kalelarga

Kalelarga ima dvije odvojene sale, koje se po potrebi spajaju u jednu, a izgledom i načinom opremanja prilagođene su toj namjeni.

U restoranu se organiziraju razni domjenci, poslovni ručkovi, proslave rođendana, krizme, krstitke, karmine i sve ostalo po dogovoru. Također se organiziraju i svadbe, a ukupni kapacitet je za stotinjak gostiju, naglasio je Bojan Travorić, voditelj Kalelarge.

Restoran po ljeti ima prekrasnu terasu kapaciteta 40 sjedećih mjesta, a gostima je na raspolaganju i vlastiti parking odmah uz restoran.

Mustafa Topčagić / Foto: Julio Frangen

 

Radno vrijeme

ponedjeljak–četvrtak (9.00-23.00); petak-subota (9.00-24.00); nedjelja (12.00-22.00)

Više informacija na:
Restoran Kalelarga, V. Ravnice 2, Zagreb
01 7077-211
[email protected]
http://restorankalelarga.com
facebook

instagram

Tagged: , , , , , , , , ,