Ribafish: Plivanjem povezuje otoke u spomen na sina Roka

RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj 12. godini. Njegov otac Domagoj Jakopović Ribafish, poznati gastronomski novinar, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.‘Doživio sam najgoru noćnu moru jednog roditelja. Dao bih sve na svijetu da ga mogu još jednom zagrliti. Ne mogu, no zato svijetu mogu vratiti sve ono što mi je ostavio u nasljedstvo, ono što sam ispravno naučio tek kroz njega, a to je kako voljeti, biti potpuno svoj, uživati u trenutku i smijati se. Rok je i dalje živ kroz svako dobro djelo, ludu avanturu, igru, potragu, prolazak kroz cilj koji ostvarim, jer on me naučio kako se radovati, iskreno, bez zadrške, kako samo djeca znaju. Sva znatiželjna, zaigrana djeca velikog srca, ponekad zbunjena, ponekad genijalno lucidna, sva su ona za mene poput mog Roka i želim im, baš kao i nekoć njemu, barem jedan dan na ljetovanju učiniti nezaboravnim i ispunjenim’, kazao je Domagoj Jakopović.

Ideju za ovaj jedinstveni projekt kojim želi povezati sve nastanjene hrvatske otoke, njih pedeset, dobio je pišući knjigu ‘RokOtok’. U prvoj, ovogodišnjoj etapi ove plivačko-edukativne avanture koja počinje 6. srpnja na plaži Lapad u Dubrovniku s koje će se otisnuti prema Koločepu, obići će 17 otoka. Krajem srpnja planira doplivati na Čiovo, krajnju točku ovogodišnje rute.

Zadao si je ozbiljan zadatak, i kako sam kaže, odstupanja od zadane rute moguća su samo u slučaju vremenskih nepogoda. Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka – lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djeca, bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi… i svi koji su još uvijek djeca u srcu i duši.

S obzirom na financijsku i organizacijsku zahtjevnost projekta, pozivaju se svi koji žele podržati ovaj projekt kroz pomoć u organizaciji i volontiranju na otocima da se jave na mail Udruge: [email protected].

Projekt se odvija pod posebnim pokroviteljstvom Ureda predsjednice Republike Hrvatske, koji je prepoznao vrijednost i potencijal ovog projekta, uz sljedeće riječi: ‘Iskreno se nadamo kako ćete s uspjehom ostvariti svoj projekt i potaknuti pozitivne emocije u susretima i novim sadržajima koji će iz ovog projekta proizići u čemu Vam želimo puno uspjeha i mirno more sa željom da vaše plemenite namjere nađu ljude i luke koji će ih otvorenih srca prihvatiti.

Projekt podupiru Sport Vision Hrvatska, Hrvatska turistička zajednica, RBA, Adriatic osiguranje, MENSA Hrvatska, FoodApp i brojni drugi…

Plivajte s Ribom i pratite ga od otoka do otoka:

6.7. subota: Dubrovnik – Koločep
7.7. nedjelja: Koločep – Lopud
8.7. ponedjeljak: Lopud – Šipan
9.7. utorak: Šipan – Mljet
10.7. dan odmora
11.7. četvrtak: Mljet – Korčula
12. i 13.7. dva dana odmora
14.7. nedjelja: Korčula (Brna) – Lastovo
15.7. ponedjeljak: Lastovo – Prežba
16.7. dan odmora
17.7. srijeda: Korčula – Šćedro
18.7. četvrtak: Šćedro – Hvar
19. i 20.7. dva dana odmora
21.7. nedjelja: Hvar – Vis
22.7. ponedjeljak: Vis – Veliki Budikovac
23.7. utorak: Vis (Komiža) – Biševo
24.7. dan odmora
25.7. četvrtak: Hvar – Brač
26.7. petak: Brač – Šolta
27.7. subota: Šolta – Drvenik Veli
28.7. dan odmora
29.7. ponedjeljak: Drvenik Veli – Drvenik Mali
30.7. utorak: Drvenik Veli – Čiovo

Opširnije na: www.rokotok.hr

Tagged: , , , , , , ,