Rijeka otkriva svoje gastronomske luke

Luke pružaju utočište od loših vremenskih prilika, mjesta su novih susreta, mjesta u kojima možete obnoviti zalihe, osjećati se zaštićeno, izaći iz njih u boljem stanju nego što ste u njih ušli. Duga je lučka povijest Rijeke, a brend grada kao lučkog, prenosi se i na druge segmente života.Dobrobiti luka možete doživjeti i u ugostiteljskim objektima koji nose titule Riječkih gastronomskih luka, a  profilirani su prema ponudi i ambijentu koji nude. Projekt je najavljen u veljači, a provodi ga TZ grada Rijeke u suradnji s riječkim poduzećem Abisal, Klub Gastronaut koje vodi Karin Mimica.

Ciljevi projekta su povezivanje ugostiteljskih objekata prehrane u zajedničku priču s marketinškim potencijalom; izgradnja gastronomskog brenda koji se nadovezuje na brend grada Rijeke kao lučkog grada te podrška u profiliranju ugostiteljskih objekata i dizanje ukupne kvalitete i prepoznatljivosti riječke ugostiteljske ponude.

25 prijavljenih restorana je ispunilo propisane kriterije za 39 titula Riječkih gastronomskih luka, koje su im dodijeljene u 9 kategorija:

Luke lokalnih namirnica – restoran Vintage i konoba Girica.
Ribarske luke – konoba Ugor, konoba i ribarnica Girica, restoran Nautica i konoba Ribica.
Veganske luke – Tajlandski restoran Sabai i Rica gluten free.
Poslovne luke – restoran Kamov hotela Bonavia Plava Laguna, Botel Marina, restorani Nautica i Ribica.
Romantične luke – Restoran Nautica i Restoran Vintage.
Obiteljske luke – restorani The Kitchen by Miljenko i Tarsa.
Luke za vinske entuzijaste – Wine & dine Kod Zajca, restorani Ribica i Sabai.
Pivska luka  King’s Caffe Food pub.

Luke posebnosti
Fine – dining luka Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč,
Frankopanska luka Vintage,
Povijesna luka Tarsa,
Luka tapasa – Wine&dine Kod Zajca,
Bezglutenska lukaRica,
Bezglutenska luka Botel Marina,
Luka kobasica Crobasa,
Barbecue luka Bodega,
Barbecue luka Lovorka,
Dnevna luka – Bistro Mezanin,
Luka za poslovne doručke – Restaurant&pizzeria O’Hara,
Degustacijska luka s pogledom Trsatica,
Dnevna Korčulanska luka Blato,
Napolitanska luka – Restaurant&pizzeria O’Hara,
Španjolska luka Capote y Olé,
Tajlandska luka Sabai,
Azijatska i luka sushia Taiyo,
Kineska luka Peking,
Azijska street food luka Koya  Asian Noodles.

Proglašenje Riječkih gastronomskih luka, održano je na Trsatskoj gradini u Rijeci, gdje su se prisutnima obratili gradonačelnik Marko Filipović, direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa i Karin Mimica.

Neke od aduta svojih gastronomskih luka prezentirali su: Hotel Hilton – The Kitchen by Miljenko,  Capote y Olé, Bodega, Sabai i Vintage uz podršku vinara: Pavlomir, PZ Gospoja i PZ Vrbnik. Dodatni dah povijesti prostoru Trsatske gradinu udahnuli su svojim prisustvom članovi Kluba prijatelja Trsata kostimirani u Frankopanske kneževe i kneginje.

Idejna začetnica projekta poziva da se usidrite u gastronomskim lukama koje najviše odgovaraju vašim potrebama i raspoloženjima, da zaplovite okusima i atmosferama te da iz luka izađete jači i obogaćeni lijepim iskustvima.

P. R. / Foto: TZ grada Rijeke


Tagged: , , , , , , , , ,