Rock opera Jesus Christ Superstar u Komediji

Samo nas nekoliko dana dijeli od svečane premijere velike uspješnice Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera koja priča malo drugačiju priču o posljednjim danima Isusova života.

Rock-opera ‘Jesus Christ Superstar’ klasik je koji zbog svojih kompleksnih vokalnih dionica oduvijek privlači raznolike pjevače – od klasično obrazovanih pjevača, glumaca koji pjevaju, do rockera žešćeg izričaja i onih više mediteranskog tipa.

Upravo će i najnovija verzija ovog djela u produkciji zagrebačkog Kazališta Komedija, pod dirigentskom palicom maestra Dinka Appelta i u režiji Damira Lončara, predstaviti neka dobro poznata imena koja su obilježila hrvatski mjuzikl, ali dovesti i poznate pop pjevače te mlade talente. Svečana premijera na rasporedu je u subotu, 23. ožujka (19.30 sati).

‘Jesus Christ Superstar’ govori o posljednjih sedam dana života Isusa iz Nazareta. Osobita pozornost posvećena je odnosu običnih ljudi prema Isusu i prema događajima oko njega, pri čemu su dva glavna predstavnika tih odnosa Juda, koji se okreće od svojega učitelja i postaje izdajnikom, te Marija Magdalena, obraćena grešnica koja u Isusa ima neograničeno povjerenje. Tu su još i Pilat, koji će ustuknuti pred svjetinom i osuditi Isusa premda ne vidi nikakve njegove krivice, Petar koji će Isusa tri puta zanijekati, kralj Herod koji je razočaran i bijesan jer mu Isus nije pokazao nijedno od čuda o kojima je slušao… Kada Narod, koji isprva okružuje Isusa, slavi ga, poziva da ga liječi ili mu bude vođa, ugleda Isusa uhićena i pretučena, okrene se protiv njega, izruguje mu se i traži da ga se razapne.

U glavnim ulogama Isusa i Jude ponovno su Đani Stipaničev i Ervin Baučić, uz alternacije: Filip Hozjak i Neven Stipčić kao Isusi i Fabijan Pavao Medvešek i Noa Rupčića kao Jude. Mariju Magdalenu tumačit će Renata Sabljak i Vanda Winter, Poncija Pilata Dražen Bratulić i Igor Dervenkar, a Kajfu Adalbert Turner i Siniša Štork. Heroda će tumačiti Jacques Houdek i Dražen Čuček, Anu Davor Lovrinić i Danilo Stankić, a apostole Petra i Šimuna Ivan Čuić, Dino Antonić i John Gečević, odnosno Neven Stipčić i Vjekoslav Vostrel. Tu je i veliki plesno-pjevački ansambl koji uprizoruje Apostole, Narod, Židovsko vijeće, Soul Girls… Scenografiju i dizajn svjetla potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Mirjana Zagorec, koreografiju Leo Mujić, a dizajn zvuka Mario Stanin.

K. K. / Foto: Ines Novković


Tagged: , , , , , , , , ,