Rock se vraća u Zagreb

Let 3 i TBF otvaraju ovogodišnji Antenaplugged.1-Let 3Zagreb u narednim tjednima očekuje prava rock groznica. Vrhunske intimne svirke uživo najpopularnijih predstavnika urbane glazbe razveselit će mnoge na ovogodišnjem Antenaplugged koncertima. Treću godinu zaredom najslušaniji zagrebački radio vjernim slušateljima poklanja koncerte uživo omiljenih izvođača. Rock spektakl u Green Goldu počinje u srijedu 29. siječnja od 21 sat uz riječki Let 3 i splitsku grupu TBF.

‘S veseljem najavljujemo ovogodišnji Antenaplugged. Poklon našim slušateljima prošlih se godina pretvorio u nezaboravan glazbeni doživljaj. Intimnija svirka uživo najpopularnijih bendova prava je poslastica za sve, a najvećim obožavatljima grupa LET 3 i TBF omogućit ćemo i druženje s glazbenim idolima te fotografiranje za uspomenu’, izjavila je ambasadorica prvog koncerta, voditeljica Antene Zagreb Tamara Loos i dodala: ‘Pozivam sve da nam se pridruže na ovom slavlju urbane glazbe u Green Goldu. Očekuje Vas nezaboravan tulum!’

Let 3 je rock grupa osnovana 1987. godine, a svojim se beskompromisnim djelovanjem uspio nametnuti kao zaštitni znak grada Rijeke. Glazbena javnost vrlo je brzo postala svjesna da Let 3 nisu samo bizarni bučni čudaci već prvorazredna rock atrakcija i unikatna umjetnička pojava. Brojnim albumima i glazbenim nagradama, koje uključuju i nekoliko Porina, potvrdili su kultni status regionalne rock grupe.

Splitski TBF godinama je u vrhu hrvatske glazbene scene. Mješavina hip hopa i rocka, emocija i kritične energije po kojoj su prepoznatljivi, razveselit će mnoge na ovogodišnjem Antenapluggedu. TBF je osnovan 1990. kao standarni hip hop/trip hop sastav da bi daljnjim radom razvili vlastiti glazbeni izričaj. Poznati su po svom direktnom izražavanju, bez dlake na jeziku te alegoriji kroz šaljive priče. Sve nabrojeno ukomponirali su u pozitivan zvuk, od regaaea, duba, funka, junglea i afro beata. Izdali su nekoliko studijskih albuma za koje su nagrađeni velikim priznanjima poput Porina, Zlatne kugle i Crnog mačka.

Antenaplugged, besplatni koncerti za najvjernije slušatelje, započeli su prije dvije godine s Goranom Baretom i Majkama, Nenom Belanom i FIumensima, Gustafima, Lukyjem, Psihomodo popom i Urbanom. Prošle  godine družilo se uz tradicionalno fantastične Bareta i Majke, Belana i Gopca, Massima, Tonyja Cetinskog, Zorana Predina i Pips Chips & Video Clips! Ove nas godine u Green Goldu očekuje najbolji rock spektakl, a za ulazak na koncert dovoljno je samo doći i uživati. Preporuča se raniji dolazak.

Antena

 

 

Tagged: , , , , , , , , , ,