Rocket Man: Uvod u soundtrack filma o Eltonu Johnu

Iščekivani soundtrack ‘Rocketman: Music From The Motion Picture’ sadržavat će neke od najvećih hitova koje su Elton John i njegov dugogodišnji suradnik Bernie Taupin ikad napisali, a otpjevao ih je Taron Egerton, koji u filmu tumači ulogu legendarnog glazbenika.Njegova izvedba pjesme ‘Rocket Man’ prvi je otkriveni dio soundtracka, a popularni radijski voditelj Zane Lowe u svojoj ju je emisiji premijerno predstavio kao World Record. Biografski film ‘Rocketman’ u kina stiže 24. svibnja, kada će biti objavljen i predstavljen i soundtrack.

‘Rocket Man’ je jedna od 22 pjesme koje će se naći na soundtracku koji će obuhvaćati klasike kao što su ‘Your Song’ i ‘I Want Love’ te će svaka od njih biti prikazana u novom svjetlu. Za to su zaslužni glavni glumac Taron Egerton te producent i skladatelj Giles Martin, koji su vlastitom interpretacijom pjesme prilagodili atmosferi filma.

Album je snimljen u legendarnom Abbey Road studiju. Na soundtracku će se naći i jedna nova pjesma – ‘(I’m Gonna) Love Me Again’, čiji su autori Elton John i Bernie Taupin, a koju su otpjevali Elton John i Taron Egerton.

‘Bilo je iznimno važno da Taron otpjeva moje pjesme. Moja je želja bila da način na koji me u filmu interpretira ne bude samo kroz glumu, već i kroz moju glazbu. U potpunosti sam vjerovao da će on i briljantan Giles Martin odraditi odličan posao, što je u ovakvom filmu iznimno bitno. Rezultati su zapanjujući’, otkrio je Elton John.

‘Glazba je žila kucavica ovog filma. Jednom kad pjesma započne, otvara se potpuno novi svijet. Taron se doista posvetio čitavom procesu, nisam do sad upoznao pjevača koji je toliko predan. Mislim da nitko nije mogao bolje interpretirati Eltona’, komentirao je Giles Martin, koji je veliku pažnju posvetio tome da se dinamika pjesama savršeno poklapa s ugođajem filma.

Usporedno s albumom, u kina stiže film ‘Rocketman’ koji prati fantastičnu transformaciju stidljivog pijanista Reginalda Dwighta u svjetsku superzvijezdu Eltona Johna. U filmu ga glumi fantastični Taron Egerton, a Jamie Bell njegova dugogodišnjeg tekstopisca Bernieja Taupina. Richard Madden je u ulozi Eltonova prvog menadžera Johna Reida, a Bryce Dallas Howard u ulozi je njegove majke Sheilae Farebrother.

Ž. R.


Tagged: , , , , , , , , ,