Ronilac Goran Čolak opet ruši svjetske rekorde

Samo dva mjeseca prošla su od posljednjega velikog uspjeha i još jednoga svjetskog rekorda, a nove sjajne vijesti stižu od najtrofejnijeg ronioca na dah svih vremena – našega Gorana Čolaka.Na CMAS Europskom bazenskom prvenstvu koje se održava u Cagliariju u Italiji, naš višestruki svjetski prvak skinuo je još jedan svjetski rekord.

U tehnički iznimno zahtjevnoj disciplini ronjenja na dah bez peraja (DNF), prvog finalnog dana Europskog bazenskog prvenstva, Goran je srušio novi svjetski rekord te preronio 205 metara – u jednom jedinom dahu. Naš ‘čudesni Hrvat’ tako je potvrdio ovogodišnju izuzetnu sportsku formu najavljenu već ranije postignutim sjajnim rezultatima i svjetskim rekordom s početka sezone.

Za razliku od većine ostalih natjecatelja, Goran u Cagliariju juriša na najviša postolja u čak četiri od pet disciplina, a išao bi i na svih pet da ga u tome nije spriječila samo gusta satnica ovoga prestižnog sportskog natjecanja. Nakon DNF-a slijedi statika, a potom i dinamika sa stereo te dinamika s mono perajom.

I najnovijim rekordom Goran je potvrdio da za njega doista ne postoje granice. Poželimo mu stoga i u nastavku prvenstva da svojim izvanserijskim rezultatima sruši nove rekorde i još puno nas puta ostavi – bez daha.

B. Š.


Goran Čolak: Srušen još jedan ronilački rekord


Ronilac Goran Čolak opet na vrhu Dubaija


Goran Čolak: Srebro na ronilačkom natjecanju u Finskoj


 
Tagged: , , , , , , , , , ,