Rotaryjanci i Parni valjak pomažu stipendiste

U zagrebačkom restoranu Okrugljak održana je dodjela stipendija u sklopu humanitarne akcije ‘Korak u život’ kojom se doniraju sredstva za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji, a koja žele nastaviti sa svojim obrazovanjem.
Korak u život-stipendisti-Rotary i Parni valjakDodjelu stipendija osigurao je Rotary Club Zagreb Kaptol, koji je ovu hvalevrijednu akciju pokrenuo 2008. godine te je do danas prikupljeno više od 20 milijuna kuna za više od 200 studentskih stipendija. Dodijeljeno je 12 stipendija mladim ljudima, koji su unatoč teškim životnim uvjetima pokazali svoju zrelost i hrabrost, shvativši da im obrazovanje može donijeti svjetliju budućnost te da s mnogo više optimizma mogu gledati u životnu svakodnevicu.

Stipendije su im uručili predsjednik Rotary Cluba Zagreb Kaptol, Mladen Gajski, umirovljeni general Ante Gotovina, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te članovi grupe Parni valjak. Svi su se složili da je akcija velik korak za ove mlade ljude te kako je njihova uloga usmjeravati ih i podupirati u životnim izazovima koji ih očekuju. Uz uvažene goste, mladim stipendistima podršku su došli dati mnogi poznati članovi Rotary Cluba Zagreb Kaptol, ali i Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, predstavnici grada Zagreba, Duško Ljuština, Davor Štern i mnogi drugi.

‘Sretan sam što smo nastavili tradiciju koja traje od 2008. godine i što smo osigurali svjetliju budućnost za 12 mladih ljudi. Rotary Club Zagreb Kaptol uvijek će podržavati mlade i pomagati im ne samo u njihovu obrazovanju nego i kroz sve životne izazove s kojima se susretnu. Hvala svima koji vjeruju u nas, koji nas podupiru i koji su, između ostalog, prepoznali vrijednost ove akcije, a mi ćemo i u 2016. godini aktivno promovirati naše vrijednosti i pomagati onima kojima je to najpotrebnije’, rekao je Mladen Gajski.

Svečanu dodjelu stipendija glazbenim su programom obogatile i flautistice zagrebačke Muzičke akademije, koje su pokazale svu raskoš svog talenta. Vrhunac večeri bila je najava suradnje Parnog valjka i Rotary Cluba Zagreb Kaptol. Popularna zagrebačka grupa će 20. veljače 2016. održati veliki humanitarni koncert u dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu akcije ‘Korak u život’ i na taj način i osobno se uključiti u ovu toplu ljudsku priču.

M. R. / Foto: Jasmin Krpan


Arsen i Gabi-Scena Amadeo
Arsen i Gabi: Korak u život

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,