Roza – izložba radova Mihaele Olujić

U galeriji 4Sobe u Zagrebu, akademska slikarica i likovni pedagog Mihaela Olujić izložbom ‘Roza’, koja će se održati 23. svibnja u 20 sati, javnosti predstavlja svoje najnovije radove.
Mihaela Olujić-izložbaUmjetnica je diplomirala slikarstvo na Academie Royale des Beaux-Arts de la ville u Bruxellesu, a do 2006. živjela je i stvarala na relaciji Zagreb – Milano. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a ovoga puta javnosti predstavlja svoje najnovije radove koji se sastoje od slika, skulptura te intervencija u prostoru kreativnog laboratorija 4Sobe.

Naziv ‘Roza’ umjetnici je došao spontano i prirodno jer je nit koja povezuje radove koje predstavlja. Osim boje, roza je za umjetnicu puno više, ona je osjećaj jer evocira i asocira na vrlo osobna iskustva. Roza stoga predstavlja miris, zvuk, ugodu, opuštenost, lakoću življenja, mir. Puderast osjećaj sigurnosti i ušuškanosti: ‘…mislim na onu rozu boje šafrana, unutrašnjost, mekoća… zapravo jedna gotovo nevidljiva boja, blaga ali koja se širi nenametljivo puderasto ….nježna. mood je bitan koji ona predočuje… obuzetost blagim osmjehom…’

Izložbu je moguće pogledati do 6. lipnja, svakim danom osim nedjelje.

4Sobe

Tagged: , , , , , , , , , , ,