Sam samcat: Prva klapa filma Bobe Jelčića

U Zagrebu je pala prva klapa novog filma redatelja Bobe Jelčića pod nazivom ‘Sam samcat’ u produkciji Zdenke Gold (Spiritus movens). Film je to koji prati emotivno raslojavanje glavnog lika Marka, kojeg tumači Rakan Rushaidat, i njegove pokušaje da zadrži ili, bolje rečeno, održi kakve-takve obrise obitelji dugo nakon raspada braka.Dugometražni igrani film ‘Sam samcat’ snimat će se na tridesetak zagrebačkih lokacija do 12. travnja, a u kinima se može očekivati iduće godine. Uz Rakana Rushaidata, uloge tumače Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Vesna Glođo, Nikša Butijer, Dražen Čuček i brojni drugi.

Uz Bobu Jelčića kao pomoćnik redatelja radi Radivoje Andrić, koji je s njim već radio na filmu ‘Obrana i zaštita’. ‘Ekipa na setu je u vrlo dobrom raspoloženju. Osjećamo dobru energiju među glumcima i među ekipom’, izjavio je Jelčić u pauzi snimanja.

Film su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Koproducenti na filmu su Dokument Sarajevo, Dart film Beograd, Adriatic Western iz Crne Gore i De productie iz Amsterdama.

HAVC


Film Bobe Jelčića: Sam samcat na zagrebačkim ulicama
Tagged: , , , , , , ,