Sandro Miller: Malkovich, Malkovich, Malkovich

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) najavljuje izložbu ‘Malkovich, Malkovich, Malkovich: Hommage fotografskim majstorima’, rezultat suradnje američkog fotografa Sandra Millera te publici i struci omiljenog glumca Johna Malkovicha.
Nakon lansiranja 2014. godine, projekt se uputio na svjetsku turneju, a Zagreb je trinaesti grad na svijetu koji će imati priliku ugostiti ovu izuzetno hvaljenu izložbu s otvorenjem za javnost 9. veljače, a trajat će do 9. travnja

Ovo je fotografski projekt koji nanovo kreira ikonične, legendarne fotografije nastale kroz povijest tako da imitira tehnike i koristi fotografsku opremu kojom je izvorna fotografija nastala. Dodatna vrijednost serije jest uloga renomiranog glumca Johna Malkovicha koji svojim glumačkim umijećem oponaša sve subjekte iz izvornih fotografija.

Sandro Miller i Claude Aline Miller

Sandro Miller je globalno prepoznat fotograf iz Chicaga, SAD. Fotografijom se bavi od svoje 16. godine, kad je, nadahnut stvaralaštvom Irvinga Penna, započeo izučavati fotografske tehnike i rad istaknutih fotografa. Tijekom svoje 30-godišnje karijere, profilirao se kao jedan od vodećih fotografa u oglašavanju te je surađivao s brojnim klijentima poput Forbesa, American Expressa, Coca-cole, BMW-a…

Postigavši uspjeh u komercijalnoj fotografiji, omogućio si je bavljenje osobnim umjetničkim projektima koji također ostvaruju zaslužena priznanja i uspjeh na internacionalnoj umjetničkoj sceni. Njegov zadnji projekt ‘Malkovich, Malkovich, Malkovich: Hommage fotografskim majstorima’ od 2014. putuje po svijetu, a brojnu publiku, uz ovacije, dosegao je i viralno.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, od kojih su posljednje International Photographer of the Year Award, Lucie Foundation, Top Pick for Fall Visual Arts, Chicago Reader, 200 Best Photographers, American Photography.

HDLU

Tagged: , , , , , , , , ,