Sanjkaški vikend na Plešivici

U organizaciji Sanjkaškog kluba Plešivica 1907 u nedjelju, 29. siječnja održat će se natjecanje u sanjkanju na prirodnim stazama – Sanjkaški kup Plešivica 2017. te Kup Hrvatske u sanjkanju. Također, upriličit će se proslava 110 godina sanjkanja na Plešivici i 20 godina postojanja kluba.

Ova sportsko-turistička sanjkaška manifestacija odvijat će se na stazi Kamenice – najstarijoj sanjkaškoj stazi u Hrvatskoj. Po legendarnoj stazi Kamenice sanjkalo se još davne 1907., a mnogi ne znaju da je Plešivica kolijevka hrvatskog turizma. Planinarski izleti, Plešivička vinska cesta te brojne prirodne ljepote već stoljećima privlače najrazličitije znatiželjnike iz čitavog svijeta pa je tako i legendarni glumac Charlie Chaplin posjetio ovaj kraj i boravio u znamenitoj Vili Horvat.

Za sve prisutne, organizatori pripremaju zabavni program tijekom cijelog dana, hranu i kuhano vino po principu ‘Kupi šalicu i pij koliko možeš’, a posjetitelje će u večernjim satima u starom crkvenom podrumu zabaviti tamburaški sastav Gospodari tambura.

Prijave za natjecanje primaju se na sam dan natjecanja, a natjecati se mogu svi ljudi dobre volje i to u pet kategorija: dječaci, djevojčice, djeca predškolske dobi, dame i gospoda.

M. L.

Tagged: , , , , ,