Sarajevska Audicija u dva zagrebačka termina

Nakon što je u prepunoj sarajevskoj Skenderiji, u tri rasprodane dvorane, ‘Audiciju’ pogledalo više od 12.000 ljudi, ovu kultnu predstavu imat će priliku vidjeti i publika u Zagrebu. Zbog velikog interesa, osim zakazanog 28. listopada, predstava će biti izvedena i 29.listopada u Lisinskom.Ovu predstavu niti nakon 33 godine nitko nije uspio nadmašiti. Iako je nastala kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, danas je zabilježena kao najuspješniji teatarsko-studentski projekt svih vremena.

Glumci su spremni više nego ikad, a svoje oduševljenje nije mogao sakriti ni glumac Senad Bašić: ‘Publika je bila navijački raspoložena i osjetila se pozitivna vibracija prema nama, a ja se nadam da smo i mi njima sa scene isto tako poslali našu pozitivnu vibraciju.

Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić oživjet će Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čakija, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku, Davora Stevanovića i profesora te će s istim žarom razveseliti publiku kao nekada.

‘Po reakcijama publike mislim da su svi zadovoljni. Ja sam zaista sretan što smo ako ništa dali publici malo oduška od svakodnevnih problema. Mislim da je bilo dobro’, komentirao je Jasmin Geljo.

Vjerojatno će se i publika u Zagrebu u dvije večeri nasmijati na fore iz ‘Audicije’, ali i nekim novim koje će biti prilagođene društveno-političkoj situaciji u kojoj se nalazimo. U Sarajevu je veliko oduševljenje izazvalo i samo pojavljivanje glumaca na sceni, a svaki skeč ispraćen je gromoglasnim pljeskom publike koju su činile i mlađe i starije generacije.

Nakon Zagreba, ekipa nastavlja hrvatsku turneju u Rijeci, 3. studenog; Osijeku, 4. studenog i u Splitu, 11. studenog.

H. M.

Tagged: , , , , , , ,