Saulov sin: Pobjednik ZFF-a u kinima

‘Saulov sin’, za Oscara nominirani film mađarskog redatelja Lászla Nemesa, ujedno i pobjednik 13. Zagreb Film Festivala, uskoro stiže u kina diljem Hrvatske.
Saulov sinJedan od naslova koji je nesumnjivo ostavio golemi trag u filmskoj 2015. godini još od svoje premijere u glavnom natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, gdje je nagrađen Grand Prixom, hrvatska će publika moći gledati od četvrtka, 28. siječnja, kada kreće službena kino distribucija.

Debitantsko ostvarenje nekadašnjeg asistenta slavnog Béle Tarra, čiji je utjecaj vidljiv u zadivljujuće dugim kadrovima, ‘izvanredan je, osuđujući pogled na zlo u Auschwitzu”(The Guardian), ‘posve drugačiji od svih drugih filmova o holokaustu’ (Indiewire).

Povodom početka hrvatske distribucije filma, kao i obilježavanja Dana sjećanja na žrtve holokausta (27. siječnja), u suradnji Francuskog instituta u Hrvatskoj, Multimedijalnog instituta i Zagreb Film Festivala, u utorak, 26. siječnja (18 sati) u Medijateci Francuskog instituta održat će se predavanje filmologa i filozofa Ophira Lévyja, pod nazivom ‘Je li okončana rasprava o reprezentacijama holokausta na filmu: razmišljanja o Saulovom sinu’.

Z. D.


Saulov sin-pobjednik 13. ZFF-a
Pobjednici 13. Zagreb Film Festivala

Tagged: , , , , , , , , , , ,