Scena Amadeo: Virtuozi Matija Dedić i Merima Ključo

Iako se 19. godina uz Ljetnu scenu Amadeo polako bliži svome kraju, trag koji će ostaviti za sobom pamtit će brojni posjetitelji događanja koja su obogatila kulturnu scenu ovogodišnjeg zagrebačkog ljeta.U četvrtak, 19. srpnja na gornjogradskoj pozornici Matija Dedić i Merima Ključo predstavljaju se zagrebačkoj publici koncertom ‘Potraži me u predgrađu’.

Matija je vrsni pijanist i jazz glazbenik koji je od samih početaka, uz Gabi Novak i Arsena Dedića, zaštitno lice Scene Amadeo, a posljednjih godina brojnim nastupima sve više osvaja i međunarodnu glazbenu scenu. S njim će nastupiti Merima Ključo, bosanskohercegovačka harmonikašica svjetske slave, čiju je sjajnu interpretaciju publika Scene Amadeo imala prilike slušati na nezaboravnim koncertima s Miroslavom Tadićem i na hrvatskoj praizvedbi njezina glazbenog dragulja, ‘Sarajevske Hagade’.

Na koncertu publici će, između ostalih, predstaviti skladbe s albuma ‘Male ljubavi (susreti)’, koji je nagrađen  Porinom za najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) te najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu ‘Potraži me u predgrađu”.

Na repertoaru će se naći i 11 skladbi s tog albuma – interpretacije klasika Arsena Dedića ‘Odlazak’, ‘Otkako te ne volim’, ‘Vraćam se’ ‘O mladosti’ i ‘Što me čini sretnom’, zatim Gibonnijev ‘Divji cvit’, ‘Nije htjela’ Kemala Montena, tradicionalne ‘Što te nema’ i ‘Kradem ti se u večeri’ te legendarne skladbe Zdenka Runjića ‘Potraži me u predgrađu’ i ‘Molitva za Magdalenu’ u jednom sasvim novom ruhu.

K. I.


Tagged: , , , , , , , ,