Šegrt Hlapić i dalje najgledaniji u kinima

Šegrt Hlapić-Mile BiljanovićIgrana ekranizacija ‘Šegrta Hlapića’ Silvija Petranovića krenula je u domaću distribuciju 7. studenog i u prvom vikendu ostvarila gledanost od skoro 22 tisuće gledatelja čime je zasjela na drugo mjesto najboljih kinootvaranja hrvatskog filma od 1990. do danas. U drugom vikendu film je imao iznimno mali pad gledanosti od samo 10%, u odnosu na uobičajenih 30-40%, te je sakupio još 20.648. Ukupno ga je u prvih 11 dana distribucije vidjelo 56.003 gledatelja.

Prognoza da će brojkama nadmašiti odličnu gledanost Koka i duhova i Zagonetnog dječaka (oba oko 70 tisuća) sada je sasvim izvjesna. Time će nastaviti niz iznimnih rezultata koje u posljednje dvije sezone postižu hrvatski naslovi u kinima, poput ‘Svećenikove djece’, ‘Sonje i bika’ i ‘Kauboja’.

U glavnim ulogama nastupaju Mile Biljanović, Ena Lulić i Goran Navojec, kameru potpisuje Mirko Pivčević, montažu Andrija Zafranović, scenografiju Ivo Hušnjak, a kostime Ante Tonči Vladislavić. Producenti filma su Silvije Petranović i Maydi Mervar Petranović iz producentske kuće Maydi Film, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Distributer filma je Blitz film & video.

HAVC

Pročitajte još: Šegrt Hlapić ruši rekorde u prvom tjednu prikazivanja , Šegrt Hlapić gledaniji od Thora , Šegrt Hlapić krenuo u čudnovate zgode , Šegrt Hlapić – Pod starim krovovima , Šegrt Hlapić konačno u kinima

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,