Senjska balonarija za 3000 godina Senja

Art događaj pod nazivom ‘Senjska balonarija by senjska mularija’ pokrenut je u čast grada Senja i prvog spomena imena tadašnjeg naselja  – pred 3000 godina.
Senjska balonarijaProjekt je pokrenut na inicijativu senjske umjetnice Marije Zudenigo, ali je stvaran i realiziran  sudjelovanjem Senjana iz Senja, Senjana iz svita te svih zaljubljenika Senja sa svih strana Hrvatske i šire. Ideja je bila povezati se i zajedno stvoriti dobru i lijepu priču za Senj. Svatko je mogao kupiti svoje balone i izreći svoju dobre želje za sebe, za grad, za svijet koje su se potom stavljale u balone.

U subotu 31. siječnja na Glavnoj rivi u 13 sati  – 1000 bijelih balona bit će pušteno u nebo iznad Senja.

Ideja ove ‘Balonarije’ jest da se pročuje za Senj po dobru, s porukama mira i ljubavi, da Senjani ponovno osjete važnost svoga grada, njegovu povijest, veličinu i dobri duh koji se svakako u njemu još po škuribandama šeće… Smislila ju je umjetnica, žena koja iskreno i duboko voli svoj grad – Marija Zudenigo – i realizirana uz pomoć nekoliko sugrađana.

Baloni su bijeli –  za bolje sutra, za mir i ljubav – i poletjet će u čast 3000 godina grada Senja. Biorazgradivi su i ne uništavaju okoliš.

Više o projektu na facebooku .

M. V.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,