Šibenik: Jesen u Kući umjetnosti Arsen

Tvrđava kulture Šibenik od 1. listopada kreće s jesenskim kulturnim programom u Kući umjetnosti Arsen. Uz ciklus koncerata i cjelogodišnji program art kina, ali i vikend matineja za najmlađe, Arsen otvara širom svoja vrata svim generacijama publike.Jesenski glazbeni program u Arsenu otvara jedan od najupečatljivijih vokala Jelena Radan, a publiku očekuju i koncerti renomiranih, hrvatskih i međunarodnih umjetnika. Od Istre i jazza, kao nezaobilaznih motiva Tamare Obrovac i Transadriatic Quarteta, mlade jazz skladateljice, pijanistice i pjevačice Lane Janjanin, Joe Pandur Tria preko najuspješnijeg pijanista mlađe generacije Aljoše Jurinića, do Natali Dizdar koja nakon sedam godina ponovno nastupa pred šibenskom publikom.

Kako bi svečano označili početak cjelogodišnjeg redovnog programa art kina u Kući umjetnosti Arsen, publiku 6. listopada očekuje projekcija filma ‘Plavi cvijet’ redatelja Zrinka Ogreste, dobitnika Velike Zlatne arene Pulskog filmskog festivala za najbolji hrvatski film, Zlatne arene za najbolju režiju i najbolju žensku glavnu ulogu (Vanja Ćirić). Svoje najnovije ostvarenje predstavit će i redatelj u razgovoru nakon filma. Svečana projekcija ‘Plavog cvijeta’ prije početka nacionalne kinodistribucije uvod je u cjelogodišnji rad art kina Arsen čiji će se program sastojati od recentnog festivalskog programa, igranog i dokumentarnog, izbora iz klasičnog odnosno kinotečnog programa te uz redovite vikend matineje za djecu.

Vikend matineje ove jeseni u Arsenu bit će rezervirane za dječje filmove i kazališne predstave okupljene u programu ‘Bubamarac’, koji nosi ime po stihovima jedne od najpoznatijih Arsenovih dječjih pjesama. Djeca i mladi će već od ovog vikenda moći uživati u interaktivnom lutkarskom mjuziklu ‘Pravi prijatelji’ u izvedbi splitskog kazališta Produkcija Z.

‘Nakon intenzivnog ljeta, Tvrđava kulture Šibenik nastavlja svim zaljubljenicima u film, glazbu, kazalište predstavljati recentna kulturna ostvarenja. Želimo da Kuća umjetnosti Arsen postane sjecište kreativnosti i umjetničke slobode, nezaobilazno mjesto susreta za sve generacije’, istaknula je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture u Šibeniku.

M. V.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,