Silente: Pobjednici 62. Zagrebačkog festivala

Dubrovački Silente su pobjednici 62. Zagrebačkog festivala održanog u prepunoj dvorani Hypo Event Centra.SilenteMeđu 21 novom pjesmom, stručni žiri kojeg su činili direktori domaćih glazbenih festivala (Splitski, Šibenski, RockOff i CMC) odlučio se za pjesmu ‘Čudna ili čudesna’ razigranih Dubrovčana. Njezini autori, braća Tibor i Sanin Karamehmedović, nisu krili oduševljenje nagradom izjavivši kako je već samo sudjelovanje na Zagrebačkom festivalu bila velika stvar za Silente.

Novo, modernije ruho Zagrebačkog festivala naišlo je na odobravanje kritike i publike, a o tome najbolje svjedoči podatak kako se za festival tražila karta više. Televizijski prijenos uspješno su vodile Nevena Rendeli i Ana Radišić, a sve pohvale zaslužuje i besprijekorni festivalski orkestar pod producentskom palicom Nikše Bratoša.

PavelTijekom prijenosa dodijeljena je i nagrada za najemitiraniju pjesmu s prošlogodišnjeg, 61. festivalskog izdanja, a njezin dobitnik je Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel i autor pjesme ‘Čuvaj me’, koja svakako spada i u jedan od radijskih hitova godine.

Kvalitetne pjesme i sjajna atmosfera iz Hypo Centra najbolja su pozivnica publici, ali i autorima i izvođačima za iduće, 63. izdanje festivala 2016. godine!

ZGF / Foto: Julio Frangen


Pročitajte još: 62. Zagrebački festival


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,