Sinovi, kćeri: Novi roman Ivane Bodrožić

Iz tiska je izašao željno očekivani novi roman Ivane Bodrožić ‘Sinovi, kćeri’. Netom objavljeni naslov nagrađivane autorice ‘Hotela Zagorje’ roman je o obitelji, ljubavi, tijelu, ženskosti i slobodi, a donosi priču ispripovijedanu iz tri perspektive: jedne kćeri, jednog sina i jedne majke.Na momente lirski, a s izraženom dramskom napetošću koja se najbolje uočava u odnosu između majke i kćeri, donosi i priču o drugosti, prvenstveno drugosti u tijelu. Roman je to koji ukazuje na neraskidivu vezu između naših privatnih sloboda, ljudskog dostojanstva i društvenih okolnosti te posredstvom empatije kao najvažnijim rekvizitom, razbija okove i otključava naše živote, zapretene obiteljske odnose i zabranjene ljubavi.

Sve što nam je bilo strano i nepoznato u ovoj virtuozno ispisanoj prozi Ivane Bodrožić, koja spaja spisateljsko umijeće i brigu za društvo u kojem živimo, počinjemo osjećati bliskim, svojim i poznatim. Tragom vrhunskih djela poput ‘Srednjeg spola’ Jeffreyja Eugenidesa ili romana Margaret Atwood koji se bave tijelom i njegovim društvenim ozljedama, snaga ovog romana u istinskoj je književnosti da potisnuto u nama preoblikuje i učini ga pokretačem osobne i društvene promjene.

Novi naslov Ivane Bodrožić ‘Sinovi, kćeri’ objavljuje Corto Literary u imprintu Hermes i dostupan je u svim knjižarama u Hrvatskoj i na www.hermes-naklada.com

M. B.


Tagged: , , , , , , ,