Sizifov Pink Martine Nevistić

O.N.E. predstavlja novi projekt ‘Sizifov Pink’, autorice Martine Nevistić, u koprodukciji s Festivalom Perforacije, koji će se u zagrebačkoj Galeriji Greta održavati svaki dan od 17. do 21. rujna (od 17 do 22 sata).

Martina NevistićSizif je stara priča. Svi znamo priču o Sizifu – čovjeku koji gura svoj kamen uzbrdo iz dana u dan, za nikakvu nagradu. Tko je Sizif danas? Jesmo li to svi? Biramo li to biti? Odgovor na to pitanje možda treba prepustiti svakome ponaosob. Ali što kada bi Sizif kamen gurao radi privida smisla, samo kako bi došao do nekog obećanog, boljeg života koji mu drugi obećaju? Života u kojem je sve lijepo. U kojem je sve lakše. U kojem su ljudi savršeni, baš ono što žele biti. Kao na reklami.

‘Sizifov Pink’ ne nudi odgovore. Ali zato nudi posve drugačiji pogled na plesni video – pun suptilnog humora i dopadljiv. ‘Sizifov pink’ poigrava se formom reklame, dočekujući vas tako, neizbježno, na ulicama i trgovima, čak i u gradskim izlozima. Sve to naravno, u prepoznatljivoj visoko-estetiziranoj i istovremeno simpatičnoj i bliskoj formi umjetničke organizacije O.N.E., autorice Martine Nevistić.

Opširnije na: Greta

Tagged: , , , , , , , ,