Školovanje budućnosti: Opća privatna gimnazija

Odabir srednjoškolskog obrazovanja često je zahtjevan izazov za učenike i roditelje. Posljednjih tjedana imamo prilike čitati kako za upis u gimnazije vlada velika gužva i često mnogi ostanu bez mjesta u željenoj školi. Iako se za obrazovanje u privatnim školama često smatra kako nije dostupno svima, Opća privatna gimnazija u Zagrebu upravo je suprotan primjer.Mala razredna odjeljenja, konzultacije u školi ili putem skypea i studijska putovanja samo su neke od prednosti koje posljednjih godina Opća privatna gimnazija pruža učenicima i roditeljima. Poseban odnos između profesora i učenika ovdje još više dolazi do izražaja. Škola njeguje i poseban pristup roditeljima s kojima ima partnerski odnos te zajednički rade na usmjerivanju učenika. Posebno je važno kod učenika pronaći njihovu ‘žicu’, odnosno njihov poseban interes za neki predmet. Za to su važni upravo profesori koji učenicima pristupaju profesionalno, ali prijateljski i s poštovanjem za njihove interese. Profesori i učenici često zamijene mjesta kako bi pokazali kako se uči kroz novo i zanimljivo iskustvo.

Privatno obrazovanje u Hrvatskoj prate brojne predrasude. Vjeruje se kako se upisom u privatnu gimnaziju kupuje ocjene te da učenici u privatnoj gimnaziji imaju manje znanja. Međutim, program po kojem se radi u Općoj privatnoj gimnaziji odgovara onom u državnim školama, a dodatno je obogaćen terenskom i projektnom nastavom te raznim radionicama. Kvalitetu rada u Općoj privatnoj gimnaziji potvrđuje i podatak da većina učenika nastavlja obrazovanje na željenim fakultetima.

Poseban naglasak u Općoj privatnoj gimnaziji je na poticanju kritičkog i kreativnog razmišljanja učenika te cilj nisu samo dobre ocjene već potpuni razvoj djeteta u obrazovanu i znatiželjnu osobu. Poseban pristup, obiteljska atmosfera i učenici koji opušteno i s veseljem pohađaju nastavu pokazuju zašto je upravo obrazovanje najbolja životna investicija. Opću privatnu gimnaziju pohađali su brojni poznati i uspješni Hrvati, a među njima su nogometaši Mateo Kovačić i Filip Krovinović te košarkaš Tomislav Đurinović.

T. D.

Tagged: , , , , ,