Slađana Milošević i riječki Whiteheads: Na Badnju večer (video)

Ususret najljepšim blagdanskim trenucima, riječki Whiteheads, predvođeni Davorom Toljom, kreativnom snagom kultnog synth pop dua Denis & Denis, predstavljaju spot za pjesmu ‘Na Badnju večer’ u duetu s divom regionalne scene – Aleksandrom Slađanom Milošević.

Nakon što su nedavno predstavili svoj prvi singl, ‘Što je bilo’, Whiteheadsi su početkom prosinca pripremili novu glazbenu suradnju s beskompromisnom glazbenom ikonom koja je angažirana na svim poljima kulture, Aleksandrom Slađanom Milošević. Pjesmom su u ovo blagdansko vrijeme prenijeli poruku da je glazba radost i ljubav koja spaja, a ne dijeli. Kako je sama diva izjavila prilikom predstavljanja singla: ‘Svijet je stvoren i opstaje na pozitivnim porukama, a ne razdoru. Zajednički moto naše suradnje i poruka ljudima je – Spajaj i živi u miru!’

I ova je pjesma izašla iz radionice provjerenog dueta – skladatelja Davora Tolje i autorice teksta Alide Šarar. Pjesma je snimana u suradnji dva glazbena studija – poznatom riječkom studiju GIS pod producentskom palicom Mateja Zeca i Davora Tolje, i Hill River studiju iz Zemuna pod tehničkim vodstvom Dragana Novakovića i snimatelja Srđana Popova. Aleksandra Slađana Milošević u ovaj se projekt nije uključila samo kao pjevačica. Svoj obol pjesmi dala je i kao gitaristica i koaranžerka, a predstavljen je i spot koji nosi njezin redateljski potpis.

Interesantno je spomenuti da je u pjesmi korištena tema iz tradicionalne škotske pjesme ‘Auld Lang Syne’ kojom se širom svijeta, u ponoć, obilježava ispraćaj stare godine. Akcent na ovoj temi gajdama je dao Hayden Chrisholm, Novozelanđanin škotskog porijekla.

Dječački snovi i glazbeni hedonizam povezali su nekoliko generacija riječkih glazbenika u postavu ovog sjajnog benda. Whiteheads su Davor Tolja (Denis & Denis), Joško Serdarević (Xenia), Damir Komnenović, Boris Grgić i Ivan Krševan Komnenović.

P. M.

Tagged: , , , , , ,