Slovenski hit film Čefuri raus uskoro u Hrvatskoj

U nepunih 10 tjedana koliko se prikazuje u kinima diljem Slovenije, film ‘Čefuri raus’ redatelja Gorana Vojnovića vidjelo je više od 55.000 judi. Fantastičan je to rezultat s obzirom na činjenicu da su filmovi poput ‘Thor: Svijet tame’ i ‘Gravitacija’ jedva skupili 20.000 gledatelja u tamošnjim kino dvoranama.
Čefuri rausNa 23. međunarodnom filmskom festivalu u Cottbusu film ‘Čefuri raus’ dobio je nagradu za najboljeg glavnog glumca koja je otišla Emiru Hadžihafizbegoviću uz obrazloženje da je ‘u ulozi oca gospodin Hadžihafizbegović pokazao karizmu i zrelost u glumačkoj vještini uz izraziti ljudski pristup istoj’.

U filmu ‘Čefuri raus’ glavni likovi su Marko, Adi, Aco i Dejan – izbjeglice koji su sa svojim obiteljima za vrijeme rata došli živjeti u Sloveniju. Marko je ljut zbog toga što je prestao igrati košarku, što ga zanosna televizijska voditeljica (susjeda) ne primjećuje te pogotovo zbog toga što će mu otac (Hadžihafizbegović) pobjesniti nakon što sazna da je prestao s treninzima. Adi je iziritiran činjenicom da je njegov brat Sanel ovisnik o drogi te što njegov otac Mirsad rađe spava s konobaricama u Austriji nego se bavi problemom svoga sina. Makarovićka – vesela djevojka zadaje probleme Aci koji se želi osvetiti Damjanoviću, vozaču autobusa. Dejan je tjeskoban zbog toga što se njegova majka želi preseliti u Slovenske Konjice. Jedne noći policajci četvoricu prijatelja zaustave na cesti i u tom trenutku njihovi životi krenu u jednom potpuno drugom, neočekivanom smjeru…

Pod redateljskom palicom Gorana Vojnovića, u filmu ‘Čefuri raus’ glavne su uloge ostvarili Benjamin Krnetić, Dino Hajderović, Ivan Pašalić, Jernej Kogovšek i spomenuti Emir Hadžihafizbegović. Film je snimljen prema istoimenom bestseleru koji je jednako uspješno prodavan u Sloveniji i u Hrvatskoj.

Film ‘Čefuri raus’ ekskluzivno u Cineplexx kina dolazi 9. siječnja.

Continental

Pročitajte još: Goran Vojnović na Festivalu svjetske književnosti

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,