Smrt na Nilu: Ekranizacija romana Agathe Christie

Stigli su prvi trailer i teaser poster nove očekivane ekranizacije popularnog romana Agathe Christie ‘Smrt na Nilu’.

Ova priča o neuzvraćenoj strasti i opasnoj ljubomori, koju režira i u njemu igra glavnu ulogu Kenneth Branagh, prepun je filmskih zvijezda, a u kinima bi se u distribuciji Blitza trebao naći 22. listopada.

Kenneth Branagh se vraća kao redatelj i detektiv Hercule Poirot u adaptaciji istoimenog whodunit klasika Agathe Christie, koji zaslužuje reputaciju jednog od njenih najboljih romana.

Radnja filma se odvija usred epskog krajolika zamamnih pustinjskih vizura i veličanstvenih piramida u Gizi, a priča o neuzvraćenoj strasti i opasnoj ljubomori koje povezuju kozmopolitsku skupinu besprijekorno uglađenih putnika. Mlada, bogata i lijepa Linnet Ridgeway ima gotovo sve. Ono što nema, uzme. Na primjer, zaručnika svoje najbolje prijateljice Jackie. Kad se Linnet i njezin novi dragi upute na medeni mjesec krstareći Nilom, ništa ne može sačuvati Jackie od njezinih demona. I nitko – čak ni čuveni detektiv Hercule Poirot – ne može spriječiti zločin iz strasti.

Film je prepun uvrnutih zaokreta koji će publiku ostaviti u neizvjesnosti sve do konačnog, šokantnog raspleta.

‘Smrt na Nilu’ ponovno ujedinjuje ekipu koja stoji iza globalnog hita iz 2017. godine ‘Ubojstvo u Orient Expressu’. Kenneth Branagh je ponovno u ulozi detektiva Hercula Poirota, a pridružuju mu se glumačke zvijezde: Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Armie Hammer, Rose Leslie, Emmu Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders i Letitia Wright. Kartu za ubojito putovanje Nilom je ugrabila i velika filmska zvijezda Gal Gadot, poznata po glavnoj ulozi u globalno uspješnoj franšizi ‘Wonder Woman’.

B. L.


Tagged: , , , , , , , , , , ,