Smrt na Nilu: Ekranizacija romana Agathe Christie

Film ‘Smrt na Nilu’, priču o strasti i ljubomori, koju je prema romanu Agathe Christie režirao Kenneth Branagh, u distribuciji Blitza stiže u hrvatska kina u veljači 2022. godine.

‘Smrt na Nilu’ u produkciji 20th Century Studia odvažan je misteriozan triler o emocionalnom kaosu i smrtonosnim posljedicama koje izaziva opsesivna ljubav, a temeljen je na romanu Agathe Christie iz 1937. godine. Kennethu Branaghu, koji se vratio kao kultni detektiv Hercule Poirot, pridružuju se Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders i Letitia Wright.

Film ‘Smrt na Nilu’ ponovo je okupio i tim koji stoji iza globalnog hita iz 2017. – ‘Ubojstvo u Orient Expressu’. Scenarist je Michael Green, koji je adaptirao roman Agathe Christie, producenti su Ridley Scott, Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Kevin J. Walsh, a izvršni producenti su Mark Gordon, Simon Kinberg, Matthew Jenkins, James Prichard i Mathew Prichard.

Belgijski istražitelj Hercule Poirot nalazi se u Egiptu, na glamuroznom riječnom parobrodu. Njegov odmor pretvara se u zastrašujuću potragu za ubojicom kada se idilični medeni mjesec savršenog para tragično prekine. Smještena u krajoliku egipatske pustinje i veličanstvenih piramida u Gazi, ova dramatična priča o ljubavi koja je pošla po zlu, prikazuju kozmopolitsku skupinu besprijekorno odjevenih putnika i dovoljno opakih zapleta koji gledatelje dovode do šokantnog raspleta.Snimljen 65mm Panavision kamerama krajem 2019., ‘Smrt na Nilu’ vodi gledatelje u 1930-te, rekreirajući mnoga mjesta koja su poslužila kao inspiracija za Christiein glamurozni triler iz visokog društva.

Steve Asbell iz 20th Century Studiosa kaže: ‘Kenova široka, elegantna vizija za ovu klasičnu priču zaslužuje gledanje na najvećim ekranima. Vrlo smo ponosni na ovaj film, našu briljantnu glumačku ekipu i sav trud koji je uložen u snimanje filma. Znamo da gledatelji jedva čekaju sljedeću avanturu Heculea Poirota i oduševljeni smo što ćemo nastaviti raditi s Kenom.’

James Prichard, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Agatha Christie, kaže: ‘Više od 100 godina nakon objavljivanja prvog romana Agathe Christie, njezina kriminalistička djela i dalje su iznimno popularna. Oduševljen sam što Disney i naši partneri vjeruju u ovu franšizu, koja je pomogla da se milijuni novih obožavatelja upoznaju s njezinim klasičnim djelima.’

Film je prepun uvrnutih zaokreta koji će publiku ostaviti u neizvjesnosti sve do konačnog, šokantnog raspleta.

‘Smrt na Nilu’ ponovno ujedinjuje ekipu koja stoji iza globalnog hita iz 2017. godine ‘Ubojstvo u Orient Expressu’. Kenneth Branagh je ponovno u ulozi detektiva Hercula Poirota, a pridružuju mu se glumačke zvijezde: Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Armie Hammer, Rose Leslie, Emmu Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders i Letitia Wright. Kartu za ubojito putovanje Nilom je ugrabila i velika filmska zvijezda Gal Gadot, poznata po glavnoj ulozi u globalno uspješnoj franšizi ‘Wonder Woman’.

B. L.


Tagged: , , , , , , , , , , ,