Soma Dollara i Miro Ungar: Zagreb i ja, šmekera dva

‘Zagreb i ja, šmekera dva’, pjesma je koju zagrebački reper Soma Dollara (Zlatan Hrle) izvodi u duetu s Mirom Ungarom. To je drugi dio trilogije pjesama o gradu Zagrebu, a dolazi nakon prvog zagrebačkog hit singla ‘Zagreb, Amerika u malom’, u kojem je gostovao još jedan velikan iz stare garde – Stjepan Jimmy Stanić.
Pjesma je zamišljena kao oda Zagrebu, a stvorena je u teškim vremenima za grad i njegove stanovnike, tijekom lockdowna i nakon potresa te baš zato nabijena pozitivnom atmosferom kao mala osveta svim nevoljama koje su pogodile grad.

Kako bi pomogao svojim sugrađanima, Soma Dollara će sve radijske tantijeme od pjesme donirati Centru za odgoj i obrazovanje te pomoć slijepim i slabovidnim osobama Vinko Bek, čiji je susjed već pedeset godina.
‘Želio bih da uz pomoć moje donacije barem jedno dijete progleda i vidi ljepote Zagreba o kojem pjevam’, kaže Zlatan Hrle, koji je autor teksta pjesme. Producent je Predrag Martinjak uz suradnju s njim, a melodiju refrena osmislio je Miro Ungar.

‘Video pjesme koji je u izradi bit će u režiji Zdravka Valentina, a zadatak je redatelja da taj video uradak doslovno pršti pozitivnom atmosferom kojom želimo prenijeti duh grada u kojem živim i koji je dom osim Zagrepčanima i mnogima onima koji su se u njega doselili. Usudim se reći da je pjesma kombinacija dva potpuno različita, rap i evergreen stila, koji su se savršeno uklopili u jedinstveni glazbeni uradak i nadam se da će vam se dopasti te da ćete je slušati, uživati, gledati, lajkati, dijeliti i slično’, izjavio je Hrle.

A. M.


Tagged: , , , , , ,