Sorry: Autorski projekt Bobe Jelčića u HNK-u

Novi autorski projekt Bobe Jelčića ‘Sorry’ praizveden je u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu. Predstava je dio projekta ‘Prošireno kazalište’ unutar mreže kazališta okupljenih u Prospero projektu.

Dugotrajnim aplauzom nagrađena predstava, u gledalištu je okupila i ravnatelje europskih kazališta uključenih u projekt Prospero.

‘Inspirirani stilom ranih američkih sapunica krenuli smo u istraživanje malog konzervativnog gradića u kojemu svi o svima znaju sve i gdje se živi ispravnim životom. Upravo takvim životom živi i moj lik. Ona je samohrana  majka skrivena iza lijepe odjeće, lijepih manira te niza pravila ponašanja prema kojima živi. Svime time naoko održava privid dostojanstvenosti i stabilnosti, a zapravo skriva bolnu tajnu koja je odredila njezin život. U strahu da njezina kćer ne napravi istu grešku i vjerujući da čini najbolje za nju gura je upravo u istu sudbinu kakvu je i sama prošla’, rekla je Jadranka Đokić o svojoj ulozi.

Osim nje, u predstavi još glume Alma Prica, Ivan Colarić, Lana Meniga, Melody Martišković, Marko Makovčić, Luka Knez, Lara Nekić, Vid Ćosić, Marin Stević i Andrej Drenski.

‘Ponosna sam što smo uspjeli i kroz projekt Prospero u proteklih nekoliko godina čvrsto pozicionirati zagrebački HNK u europskom kontekstu i to kao partnera prestižnih teatara’, naglasila je intendantica Dubravka Vrgoč. Projekt ‘Sorry ‘osmišljen je kao kazališni proces u kojemu će istraživanje biti radikalno usredotočeno na društvena pitanja i emocije temeljene na svakodnevnim borbama ljudi pronalazeći gotovo klasičnu veličinu u najmanjem mogućem nizu događaja.

I. S. / Foto: Jovica Drobnjak


Višnjik u Višnjiku: Novi projekt Bobe Jelčića

Tagged: , , , , , , ,