Soundtrack filma Yesterday posvećen Beatlesima

Oscarom nagrađen redatelj Danny Boyle (‘Trainspotting’) i scenarist Richard Curtis (‘Love Actually’, ‘Four Weddings and a Funeral’) glavni su kreativni pokretači vizije iz koje je nastao film ‘Yesterday’, rock-n-roll komedija o glazbi, životu i prijateljstvu koja daje hommage sastavu The Beatles, jednom od najvećih bendova svih vremena.

Na soundtracku filma našli su se neki od njihovih najvećih hitova, a otpjevao ih je Himesh Patel, koji u filmu ‘Yesterday’ tumači glavnu ulogu.

Za soundtrack filma zaslužan je producent, skladatelj i dobitnik Zlatnog globusa Daniel Pemberton, koji se pobrinuo da pjesme odražavaju radnju, ali stovremeno mogu biti zasebno slušalačko iskustvo. ‘Ovaj film dokazuje kolika je moć pjesama’, kaže Pemberton te dodaje: ‘Glazba mijenja svijet, ljudi se s njom poistovjećuju’.

Mladom je Britancu, talentiranom glumcu Himeshu Patelu, ovo bila velika čast, posebice jer je od malih nogu veliki obožavatelj legendarnog rock sastava. ‘Ostali smo vjerni originalnim verzijama pjesama, istovremeno ih interpretirajući na vlastiti način. Mislim da će u ovom filmu uživati i mlađe generacije koje se još nisu susrele s glazbom The Beatlesa i njihovi fanovi. U tome je čarolija njihovih pjesama’.

‘Yesterday’ donosi priču o Jacku Maliku, zaljubljeniku u glazbu čiji snovi o profesionalnoj glazbenoj karijeri svakim danom sve više blijede. Nakon što se na neobjašnjiv način nađe u svijetu u kojem nitko nije čuo za sastav The Beatles, Jack uz pomoć njihove glazbe te menadžerice Debre (Kate McKinnon) postaje popularan glazbenik i zvijezda. Kako njegova slava raste, Jack riskira gubitak prijateljice Ellie (Lily James) te se nalazi u iskušenju koje će od njega tražiti da dokaže kako nikakvo iskustvo ne može nadmašiti ljubav.

Film ‘Yesterday’ premijerno je prikazan na njujorškom Tribeca Film Festivalu, a sada se nalazi i u redovitom programu hrvatskih kina.

U. M.


Tagged: , , , , , , ,