Spojeni festivali Hartera i Karlovačko RockOff

Na riječku pozornicu se 30. rujna penju najveća imena domaće i regionalne rock i alternativne glazbe.Hartera je ove godine posvećena samo rock i alternativnoj glazbi. Razlog tome je spajanje dva festivala u Rijeci: 13. po redu Hartere i Karlovačko RockOffa, nudeći u jednoj večeri poznata imena domaće scene i novu generaciju sjajnih glazbenica i glazbenika.

Tako će se na zajedničkoj pozornici naći Let 3, Bambi Molesters, Goran Bare i Majke te Karlovačko RockOff finalisti; Dno, Mirna, The Miceks, Manntra i Scarlet Notes. Ukratko, čeka nas žestoki i znojni tulum! Provjerite i zašto.

Let 3 će ovom prigodom svirati dva seta, jedan ‘klasični’ i drugi s pjesmama s dva stara, po mnogima i najbolja albuma ‘Two Dogs Fuckin’ i ‘El Desperado’. Mediji su ova dva prva albuma nazvali ‘ključnim albumima riječke i hrvatske diskografije’. Posljednji je put Rijeka u takvom setu mogla uživati u seriji rasprodanih ‘koncerata u rupi’ 2009.godine, a prvi puta će se pred velikim brojem publike ovaj nastup uprizoriti baš na Harteri i Karlovačko RockOff festivalu. Sličnim konceptom Letovci su rasprodali koncerte u Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu i Bjelovaru. Riječki rock fanovi sada ponovo imaju priliku uživo utažiti glad za ovim kultnim ostvarenjima.

Što spremaju Goran Bare i Majke te Bambi Molesters, javnost će saznati u tekućim tjednima prije realizacije festivala.

Najrokerskiji hrvatski grad ugostit će prvu finalnu večer Karlovačko RockOff festivala, koji potom putuje u Split te se posljednje dvije večeri održava u Zagrebu. Cilj je veća zastupljenost regionalnih bendova i mjesta za svirku, i to sve putem platforme čiju su podršku osjetili i glazbenici poput MORT-a, Rezervi, Sare Renar, Grette, Mangroovea i mnogih drugih.

Organizatori pozivaju publiku da podrže nove nade hrvatske glazbene scene! . Osim što se ove godine odlučila pridružiti ovoj inicijativi, Hartera se može pohvaliti i ulaskom među festivale dobitnike EFFE Label-a 2017.-2018. Europskog udruženja festivala i Europske komisije, kao oznaku izvrsnosti u području kulture na razini Europe.

R. I.

Tagged: , , , , , ,