Srđan Jovanović: Štiklom u mozak, loptom u dupe

Pod voditeljskom palicom spisateljice i stand up komičarke Marijane Perinić, u četvrtak 13. studenoga (20 sati) u zagrebačkom klubu Maraschino (Margaretska 1), održat će se specijalka showa ‘Štiklom u mozak, loptom u dupe’ Gost je jedan od najboljih regionalnih komičara Srđan Jovanović, koji će vas zabavljati dosjetkama o boljim i gorim polovicama.Sđan JovanovićAutorski projekt glumca Srđana Jovanovića je prva srpska predstava u žanru stand up komedije. Predstava je premijerno izvedena 2009 godine i od tada je, s velikim uspjehom, odigrana oko 150 puta u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosn i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Švicarskoj… Od 2011. predstava je na repertoaru Zvezdara teatra, prvog kazališta u Beogradu koje je prepoznalo potencijal novog žanra i otvorilo vrata stand up komediji. Njegov nastup na duhovit način, kroz bizarne priče i imitacije, bez cenzure, opisuje vrijeme i prostor u kojem živimo, probleme s kojima se susrećemo i teme koje ne želimo spominjati. Kao materijal za predstavu, Srđan koristi upravo proces stvaranja samog stand up-a, otkrivajući nam sve probleme s kojima se susretao u svom pionirskom pokušaju.

Ogoljena, šarmantna i maštovita predstava nudi plejadu likova, od političara, poznanika, kolega, rodbine, preko zdravstvenih radnika, bankarskih službenika i živopisnih događaja koji se kronološki nižu u jednu cjelinu.

U sklopu programa ‘Štiklom u mozak, loptom u dupe’ nastupaju profesionalni komičari s višegodišnjim iskustvom rada u renomiranim klubovima diljem Lijepe naše. Novost na sceni je ‘Zvijezda na poligrafu’, desetominutni inteview u kojem voditeljica ugošćava imitatora koji spretno utjelovljuje poznate ličnosti s naše političke i estradne scene. Tako su u gostima već bili: bivša missica Aleksandra Grdić, stilist Neven Ciganović, vrsna poznavateljica muškaraca Žuži Jelinek i još bolja poznavateljica nogometaša Nives Celzijus. Svoje je neupitno znanje o boljim polovicama podijelio i političar Anto Đapić, potom Ljubo Ćesić Rojs te apsolutni kralj hrvatske estrade Mate Mišo Kovač. Osim imitatora, voditeljica ugošćava i prave osobe iz javnog života pouput Marija Petrekovića i Davora Gopca, a svoja gostovanja su potvrdili i brojni drugi. Show se od ove godine redovito održava u Maraschinu i za sada bilježi izvanredan uspjeh među publikom zbog čega je od samog početka rasprodan.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , ,