Srđan Sandić: Književne večeri u Velvetu

Knjiga Srđana Sandića nastala tijekom ovogodišnjih Književnih večeri u zagrebačkoj cafe galeriji Velvet, bit će predstavljena (naravno, u Velvetu) u četvrtak 12. prosinca u 20 sati.Srđan SandićAko ste propustili neko od ovih lijepih književnih druženja, imate priliku to pročitati u Sandićevoj knjizi. Dame s kojima se književnik družio su: Mani Gotovac, Sibila Petlevski, Ivana Simić Bodrožić, Vitomira Lončar, Dubravka Crnojević Carić, Irena Matijašević i Ljiljana Filipović.

Razgovori uživo bili su formalno i formativno drugačiji od ovih tekstualnih. Na papiru su misli konciznije i provjerljivije; uživo su često manje fokusirane, ali zato povjerljivije. Crteže u knjizi nacrtao je Saša Šekoranja.

O autoru:
Srđan Sandić rođen je 7.10.1985. u Osijeku. Završio je Fakultet političkih znanosti, studij novinarstva, Mirovne studije i UN akademiju u Zagrebu. Već dugi niz godina surađuje s portalima booksa.hr, kulturpunkt.hr, queer.hr, časopis Zarez, TEMA, B 92, Hrvatskim radijem Treći program, Novostima, te kao freelancer PR i copywriter. Kao dramaturg i dramatičar radi za HR 3 i kazališta. U jesen 2012. objavio knjigu drama i (dramskih) fragmenata ‘S(i)nu bez s(i)nova’ za izdavačku kuću Sandorf koja je doživjela vrlo dobar kritički odgovor.
Autor je koncepta ‘Književna večer sa Srđanom Sandićem’ u cafeu Velvet gdje ugošćuje pisce i izvođače. Knjiga drama i (dramskih) fragmenata ‘S(i)nu bez  s(i)nova’ doživjela je nekoliko predstavljanja od ZKM-a, &TD-a, Splita, Rijeke, Osijeka, 53. Internacionalnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu.
Knjiga ‘S(i)nu bez s(i)nova’ je sukus višegodišnjeg spisateljskog i dramatičarskog rada u brojnim formama i medijima. Obilježena je rodnom nedorečenošću / ugašenošću. Trenutačno studira pri Centru za ženske studije u Zagrebu, a u Kazalištu Mala scena igra predstava po njegovoj drami ‘S(i)nu bez s(i)nova’.

PRiredba

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,