Srednjovjekovni festival u Svetvinčentu: Vatromet za kraj

Prekrasnim vatrometom za kraj i uvertirom zatvaranja festivala uz vatreni program nove gostujuće točke Toi Ahi Danza del Fuoco iz Italije, srednji vijek u istarskom Svetvinčentu pohranjen je u mislima i sjećanjima brojnih posjetitelja.Protekli vikend bio je za uživanje i šetnju kroz događaje srednjega vijeka na 9. Srednjovjekovnom festivalu u Svetvinčentu. Iako su mlađi posjetitelji uživali možda više od onih s nešto više godina, nekako se svi užive i prepuste ugodnoj atmosferi i čaroliji ovog festivala.

Bogat program te ulični zabavljači i druge srednjovjekovne atrakcije nisu jedine koje vas vuku da ostanete do kraja. Tu su još i brojni ugostitelji, obrtnici i proizvođači autohtonih proizvoda koje se moglo kupiti i degustirati. Originalni suveniri ili uporabni predmeti atraktivnog izgleda bili su također u ponudi Srednjovjekovnog sajma ispred Kaštela.

Festival donosi žive slike koje omogućuju upoznavanje davnih običaja, vještina, načina života, mističnost i posebnost tog davnog doba uprizorenog i živog pred očima posjetitelja. Na nekoliko lokacija, u Žlinji podno kaštela, po ulicama okolo te u samom kaštelu Morosini-Grimani, odvijali su se svi programi festivala. Ova šetnja srednjovjekovnim Svetvinčentom nešto je posebno što možete od ljetnih uspomena iz Istre ponijeti sa sobom za duga i lijepa sjećanja.

Srednjovjekovni festival je doista postao snažan motiv dolaska na godišnji odmor u Svetvinčenat i okolicu. Rijeke posjetitelja su stalno pristizale i mnogi su došli jer su željeli doživjeti ovu atmosferu koju festival u Svetvinčentu pruža.

K. R.


Tagged: , , , , , , ,